Condamnat pentru tentativă de omor

Un bărbat din Târgu Jiu a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor. Agresiunea a avut loc toamna trecută, pe raza orașului Rovinari.

„În seara zilei de 25.09.2021, în jurul orelor 21.00, pe raza orașului Rovinari, județul Gorj, în fața magazinului «La Ghiță», a avut loc un conflict între mai multe persoane, în urma căruia victima B.T. a suferit două plăgi înjunghiate, în abdomen și în zona toracelui stâng, în apropierea inimii, fiind transportată de urgență la Spitalul Județean Târgu Jiu, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale“, anunțau procurorii.

Bărbatul este în arest preventiv încă de atunci. „Inculpatul D.I. i-a produs victimei leziuni ce au necesitat pentru vindecare 35-40 zile îngrijiri medicale, leziuni care au pus în primejdie viața victimei și care fără intervenția chirurgicală de urgență ar fi condus la decesr“, au precizat anchetatorii.

Scandalul s-a iscat între două familii din Rovinari din cauza unor legături extraconjugale. Inculpatul fusese chemat de una dintre părți pentru rezolvarea problemei conflictuale.
O cameră de supraveghere din zonă a surprins momentul când victima iese din magazin şi se implică în discuţii. Conflictul degenerează și se ajunge la o bătaie în toată regula.


„În toată această perioadă, persoana vătămată nu s-a implicat în conflict, asistând de pe margine la încăierarea dintre cele două grupuri din care nu făcea parte. În imaginile surprinse de cameră se observă că inculpatul avea în mâna dreaptă un obiect, iar la ora 20:50:34 acesta îl lovește cu brațul drept în care avea obiectul respectiv pe B.T. în zona abdominală, cu toate că în jur nu se aflau alte persoane care să-l atace pe inculpat, iar persoana vătămată era neînarmată, nu făcea parte din nici un grup şi nu prezenta nici un pericol pentru viaţa şi integritatea inculpatului”, se arată în rechizitoriu.

Agresorul a fugit acasă la Târgu-Jiu, unde a fost găsit a doua zi de poliție. Tânărul are antecedente penale, fiind condamnat pentru mai multe infracţiuni în țară și în Italia, Cehia și Marea Britanie.

Deși inițial victima a cerut daune morale de 50 de mii de lei și plata cheltuielilor de spitalizare, ulterior a renunțat la pretenții, precizând că a ajuns la o înțelegere notarială cu inculpatul.
Sentința Tribunalului Gorj nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Vizualizări: 1,825

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: