Încă un judecător respins pentru Tribunalul Gorj

Încă un judecător din Gorj a vrut să se mute cu serviciul, însă transferul a fost respins de Consiliul Superior al Magistraturii.

Judecătorul Cosmin Grigore Băloi lucrează la Secția civilă a Judecătoriei Târgu Jiu de la sfârșitul lunii iulie 2019 și a cerut să fie mutat la Tribunalul Gorj. Motivul: a obținut promovarea în grad de tribunal în specializarea drept penal.

Deși judecătorul Băloi, cu o vechime în funcția de judecător și procuror de aproape 9 ani, și-a arătat disponibilitatea de a activa „în oricare din secțiile sau completele la care cerințele tribunalului o impun”, CSM nu i-a aprobat cererea.

În motivarea deciziei se arată că la Judecătoria Târgu Jiu există șase posturi vacante, în vreme ce la Tribunalul Gorj, gradul de ocupare al schemei de personal este unul foarte ridicat, iar volumul de muncă este sub media națională.

În aceste condiții, CSM a apreciat că „la acest moment, transferul solicitantului la Tribunalul Gorj apare ca inoportun”.

De menționat este și vechimea relativ redusă la instanța din Târgu Jiu a judecătorului Băloi, de doar 2 ani și 7 luni.

De același „tratament” a avut parte și judecătorul Laurențiu Grecu. Motreanul vrea să nu mai facă naveta la judecătoria din Drobeta Tr. Severin, dar CSM i-a respins cererea de transfer la Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 4,359

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: