Paşte pe bani într-o comună din Oltenia. Reacția Mitropoliei

Revoltă printre enoriaşii din comuna doljeană Apele Vii. Aceştia îl acuză pe preotul de la biserica centrală, Ion Diaconescu, că le-a cerut bani pentru Paştele din noaptea de Înviere.

Mai mulţi locuitori din comuna doljeană Apele Vii sunt revoltaţi. În noaptea de Înviere, preotul de la principala biserică din comună, Ion Diaconescu, le-ar fi cerut sume de bani cuprinse între 5 şi 10 lei pentru a primi Paşte. Gestul preotului a început să facă şi înconjurul internetului, scrie gds.ro.

Primarul comunei Apele Vii, Augustin Stanciu, a precizat pentru GdS că nu a auzit ca preotul să fi cerut bani, chiar dacă recunoaşte că a participat la slujba de Înviere la biserica în cauză.

„Eu mă duc de foarte mulţi ani la această biserică, dar nu am auzit să se fi cerut bani pentru Paşte. Din câte ştiu, fiecare om, dacă doreşte, lasă o sumă, dar doar dacă doreşte“, a spus primarul.

Preotul Ion Diaconescu a recunoscut indirect că oamenilor din comună li s-au cerut bani ca să primească Paşte în noaptea de Înviere, dar n-a comentat mai mult. 

„Nu se face aşa ceva. Este o mojicie. Paştele este pentru oameni. Dacă doreşte cineva să doneze bani, o poate face într-o cutiuţă ferită de ochii oamenilor, tocmai ca fiecare să poată oferi cât doreşte, dacă doreşte. Dar să ceri bani pentru Paşte, în noaptea de Înviere….Vom analiza situaţia“, a precizat pentru GdS, Ioniţă Apostolache, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei.

Vizualizări: 2,936

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: