Parcul Industrial din Bălești prinde contur

Proiectul de dezvoltare a Parcului Industrial din Bălești începe să prindă contur, după ce au fost alocate fonduri de 150.000 de lei pentru realizarea unor foraje de apă care vor deservi viitorii agenți economici din zonă. Suma va fi utilizată pentru întocmirea documentației tehnico-economice și a studiului de fezabilitate pentru obiectivul „Realizare infrastructură Parc Industrial Gorj SA, pentru locația din comuna Bălești, județul Gorj”.


Printre lucrările incluse în proiect se numără studiile topografice și geotehnice necesare amplasării forajelor, esențiale pentru asigurarea apei necesare agenților economici care își vor deschide hale de producție în incinta parcului. Aceste investiții fac parte dintr-o serie mai amplă de lucrări menite să susțină infrastructura Parcului Industrial, în care Consiliul Județean Gorj a investit deja peste 300.000 de lei pentru împrejmuirea acestuia.

În plus, Parcul Industrial din Bălești se pregătește să atragă patru investitori importanți, cu proiecte în valoare totală de 31 de milioane de euro, finanțate din Fondul de Tranziție Justă destinat județului Gorj. Cei patru investitori vor ocupa întreg terenul disponibil, iar în urma investițiilor, vor fi create peste 250 de locuri de muncă. Contractele pentru preluarea terenurilor de către acești investitori au fost deja semnate.

Având în vedere interesul crescut pentru această zonă industrială, autoritățile locale și județene au în vedere extinderea Parcului Industrial din Bălești cu încă 10 hectare, adăugându-se la cele 10 hectare deja existente. Primăria Bălești dispune de un total de 40 de hectare de teren adiacent parcului, oferind astfel posibilități extinse pentru viitoare investiții și dezvoltări economice.


În luna mai, Mădălin Ungureanu, primarul de la Bălești, spunea că primele angajări s-ar face până la finalul acestui an.
  
La sfârșitul lunii iulie, Eftimie Popescu, directorul Parcului Industrial Gorj, a transmis că un se știe data exactă la care Parcul de la Bălești ar putea fi inaugurat și că totul depinde de  ADR Sud-Vest Oltenia: ”S-a prelungit pe o perioadă nedeterminată, așa cum am eu pe surse informația, momentul în care se va da un răspuns cert, cine și ce dosare sunt eligibile și care nu. Oamenii așteaptă. Ce pot să vă spun este că doi dintre cei patru superficiari au și buget propriu din care pot să ducă la bun sfârșit investiția pe care o au în vedere în punctul de lucru de la Bălești. În acest moment, toată lumea așteaptă răspunsuri de la ADR Sud-Vest Oltenia. Ceea ce cunosc, tot din scursă credibilă, este că aceste dosare depuse în vederea finanțării, din Fondul de Tranziție Justă, au fost repartizate către auditori independenți, fiindcă ADR nu are suficient personal de specialitate, astfel încât să facă o sinteză a acestor dosare  și să le depună cu un referat de recomandare la ADR, să le facă munca la ușoară. Nu se cunoaște daca la care vom avea acest verdict. Nu avem un termen stabilit de ADR Sud-Vest Oltenia. Mingea este la dumnealor”.
 
Societățile investitoare sunt din Alba, din Argeș și din Gorj.

Vizualizări: 4,539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tranziție Justă:

Citește și: