Patru investitori mari la Bălești

Patru firme au încheiat deja contracte pe șapte din cele zece hectare de teren câte are Parcul Industrial de la Bălești - Gorj. Toți cei patru investitori au depus proiecte de finanțare prin Fondul de Tranziție Justă (FTJ), pentru a da drumul liniilor de producție de la Bălești.

Valoarea totală a investițiilor care vor fi făcute în Parcul Industrial de la Bălești este de 31 de milioane de euro. Este vorba de construirea unor fabrici de producție în care vor lucra câteva sute de gorjeni, promit investitorii.

”Avem deja patru firme care au semnat contract de superficie pentru o suprafață de 7 hectare de teren. Toți cei patru investitori au depus și solicitări pentru finanțări prin Fondul de Tranziție Justă, iar unul are și buget propriu pentru a demara investiția, însă așteaptă să vadă dacă va primi sau nu bani prin FTJ. Acesta mai are dezvoltată în Europa o capacitate de producție. Una din cele patru societăți este din Gorj, iar restul trei din România, dar una are și acționariat străin”, a declarat Eftimie Popescu, directorul Parcului Industrial.

Aici vor fi fabrici de producție și vor fi create câteva sute de locuri de muncă.

”Un investitor vrea să producă aici profile pentru halele industriale, alții vor să facă o fabrica de beton presat, gen stâlpi de înaltă tensiune sau traverse pentru poduri, unul o fabrică de materiale de construcții, iar un alt investitor nu este decis deocamdată pentru că are mai multe variante. Cert este că în aceste patru fabrici se vor crea 119 locuri de muncă și, dacă adăugăm și activitățile conexe, estimăm undeva la 250 de locuri de muncă”, a mai spus Eftimie Popescu.

Vizualizări: 3,352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tranziție Justă:

Citește și: