Parcul fotovoltaic de la Târgu-Cărbunești este gata

Parcul fotovoltaic care va alimenta fabrica de BCA din Târgu-Cărbunești cu energie electrică a fost finalizat. Se lucrează acum la introducerea gazelor și, spun autoritățile locale, fabrica Soceram ar trebui să-și deschidă porțile până la finalul acestui an. 

Primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău, a declarat că firma care se ocupă de conducta de gaze caută să facă angajări. Va angaja câțiva muncitori necalificați și odată ce lucrările vor fi gata, vor începe și angajarea celor care vor lucra în fabrică.

“Se lucrează în continuare. Avem și câteva vești îmbucurătoare. S-a terminat construcția acelui parc fotovoltaic care va alimenta fabrica cu curent electric. După 15 august, vor începe lucrările la conducta de gaze ce va alimenta fabrica. Firma care va face această lucrare chiar ne-a solicitat ajutorul în găsirea unor oameni pe care să-i angajeze ca personal necalificat pentru realizarea acestei conducte. Dacă acești oameni vor da randament, pot să fie și viitorii angajați ai fabricii ce își va deschide porțile la sfârșitul anului acesta sau începutul anului viitor”, a declarat primarul Dănuț Birău la Radio Infinit.

Noua fabrică va genera între 200 și 250 de locuri de muncă în comunitatea din jur și va produce aproximativ 1.500 de metri cubi de BCA pe zi. Se estimează că producția anuală va ajunge la aproximativ 500.000 de metri cubi.

Vizualizări: 7,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tranziție Justă:

Citește și: