Ministerul anunta prelungirea depunerii de proiecte pe Programul Tranziție Justă

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Tranziție Justă, anunță prelungirea perioadei de depunere a proiectelor pentru acțiunea „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” – componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă” din cadrul Programului Tranziție Justă 2021 – 2027.

Data până la care pot fi depuse cereri de finanțare este 20 aprilie 2024, ora 00:00, în sistemul informatic MySMIS 2021/SMIS2021+.

”Prin prelungirea termenului de depunere a celor 7 apeluri de proiecte, răspundem astfel interesului mare manifestat de potențialii beneficiari în accesarea finanțării prin Progarmul Tranzitie Justa (PTJ) și dăm astfel posibilitatea unui număr cât mai mare de solicitanți să depună proiecte de finanțare. Dorim cu această ocazie să finanțăm cele mai valoroase proiecte, oferind astfel posibilitatea antreprenorilor de a pune în practică proiecte de calitate care să facă diferența în economia locală, să genereze locuri de muncă sustenabile și să contribuie la creșterea calității vieții in comunitatile afectate. Prin toate acțiunile, ne dorim să fim căt mai aproape de nevoile de finanțare de la nivel local, să răspundem constructiv la solicitările venite din teritoriu, contribuind astfel, împreună, la o tranziție cât mai lină și controlată către o economie neutră din punct de vedere climatic”, potrivit reprezentanților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Alocarea orientativă dedicată apelurilor de proiecte aferente Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș si ADTI Valea Jiului este de aproximativ 775 de milioane de euro, distribuită in functie de impactul pe care procesul de tranzitie il va avea in fiecare judet, după cum urmează: Judetul  Gorj- 184.898.599 de euro; Judetul Hunedoara - 131.969.559 de euro; ADTI Valea Jiului- 48.965.578 de euro; Jud. Dolj- 136.673.075 de euro; Jud. Galați- 84.633.938 de euro; Jud. Prahova- 104.525.370 de euro.
 

Valoarea finanțării nerambursabile ce poate fi acordată pentru un proiect sub formă de ajutor de stat regional/ ajutor de minimis este de minimum 200.000 euro și maximum 8.000.000 euro (valoarea cumulată a celor două tipuri de ajutoare).

Solicitanții care doresc să depună proiecte în cadrul acestor apeluri trebuie să îndeplineasă următoarele condiții: să fie societăți constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societățile, cu modificările și completările ulterioare sau în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, cu modificările și completările ulterioare și în conformitate cu prevederile schemei de măsuri de ajutor aplicabile, să se încadreze în categoria întreprinderilor mici sau mijlocii, în sensul prevederilor art. 4, alin. (1) din Legea nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu prevederile Anexei I Definiția IMM la Regulamentul (UE) nr. 651/2014 de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piața internă în aplicarea articolelor 107 și 108 din tratat, cu modificările si completările ulterioare, atât la data solicitării finanțării, cât și la data acordării finanțării.

De asemenea, solicitanții trebuie să respecte cumulativ toate criteriile de eligibilitate specifice menționate în cadrul Ghidului solicitantului.

Vizualizări: 11,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tranziție Justă:

Citește și: