Cinci investiții prin Fondul de Tranziție vor fi implementate în Parcul Industrial Sadu

Cinci investitori sunt interesați să construiască fabrici în Parcul Industrial Sadu cu finanțare prin Fondul pentru Tranziție Justă. O firmă care a preluat deja o hală abandonată s-a apucat de treabă.

Până în acest moment cinci firme au încheiate contracte de superficie pentru teren cu Parcul Industrial Sadu, iar o societate a început deja să investească aici.

”Suntem în contract cu cinci investitori. Unul dintre ei deja a dat drumul la treabă. A preluat niște hale abandonate de la Pirelli și Leoni și s-a apucat să le renoveze și să le extindă.  Deci avem deja șantier. Am luat legătura și cu cei de la Ocolul Silvic să punem în valoare vegetația crescută și ei o exploatează ca să putem pune terenul la dispoziția investitorilor. Unii au depus deja proiecte pentru finanțări prin FTJ, alții urmează să depună, dar una peste alta intențiile lor sunt generoase și dacă lucrurile merg bine și obțin bani pentru finanțări, în viitor se va schimba polul industrial al județului Gorj. Deocamdată nu am permisiunea investitorului să divulg ce va face aici”, a spus Eftimie Popescu, directorul Parcului Industrial de la Sadu.

Fondul pentru o tranziție justă este un instrument financiar în cadrul politicii de coeziune, care urmărește să ofere sprijin teritoriilor care se confruntă cu dificultăți socioeconomice majore în urma tranziției către neutralitatea climatică. Acest fond va facilita punerea în aplicare a Pactului verde european, care are drept obiectiv ca Europa să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2050.

Vizualizări: 408

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tranziție Justă:

Citește și: