Dovlecei cu trei tipuri de brânză la cuptor
Dovleceii cu trei tipuri de brânză la cuptor se pregătesc în maxim 30 minute și sunt perfecți pentru o cină lejeră de vară.
Reteta simpla, usor de facut, dovleceii cu branzeturi la cuptor sunt gustosi, cu textura perfecta, fara sa fie moi si sa isi piarda gustul. Reteta acestor dovlecei cu branzeturi la cuptor pe cat de simpla este, pe atat de buna se doveste a fi. Nu este nimic mai placut decat sa ai o farfurie cu legume gratinate cu cele mai delicioase branzeturi.
Pentru a obtine o reteta savuroasa de dovlecei cu branzeturi la cuptor trebuie sa tineti cont de cateva indicatii:
1. nu se vor săra pentru că in acest mod se elimină apa si devin prea moi
2. nu se pun inghesuiti in tava
3. nu se taie bucati foarte mici. In functie de marimea lor daca sunt taiati in jumatate pe lungime pot fi lasati intregi (in cazul celor micuti), apoi in jumatati sau sferturi.
Puteti folosi dovleceii autohtoni, dar sunt deliciosi si cei cu coaja verde inchis sau galbeni (zucchini).
Dovleceii cu branzeturi la cuptor miros extraordinar de bine cand sunt scosi din cuptor. Sunt delicioasi calzi.