Prăjitură fără coacere, cu lapte și biscuiți
Ingrediente necesare: 300 g biscuiți cu cacao, 300 g biscuiți cu unt, 500 ml lapte, 1 plic budincă de vanilie, 200 g unt, 2 linguri zahăr pudră, 1 păstaie vanilie, 2-3 linguri făină, 2-3 linguri smântână dulce, 100-140 g ciocolată neagră.
Mod de preparare: Turnăm laptele într-o cratiță. Adăugăm și zahărul pudră, cel vanilat și păstaia de vanilie. Adăugăm și praful de budincă și făina și amestecăm până se îngroașă. Fierbem timp de câteva minute amestecând continuu.
Tapetăm o tavă cu folie alimentară și punem un strat de biscuiți cu cacao în ea. Peste biscuiți întindem jumătate din cremă peste care punem un strat de biscuiți cu unt. Întindem crema rămasă și acoperim cu un strat de biscuiți cu cacao.
Topim ciocolata pe baie de aburi după care o amestecăm cu smântâna și întindem peste stratul superior de biscuiți. Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.