Pandurii schimbă din nou lichidatorul judiciar. Efectul!

Creditorii care așteptau următoarea tranșă din banii datorați de clubul Pandurii Târgu Jiu, club intrat în faliment în 2022, vor mai avea de așteptat. Clubul Pandurii are un nou lichidator judiciar.

Pandurii Târgu Jiu a intrat în faliment în 2022 având bani în conturi și bunuri care urmau să fie scoase la licitație pentru a putea fi plătiți creditorii. Imediat după pronunțarea falimentului cei de la Pandurii împreună cu creditorii au cerut schimbarea lichidatorului judiciar, firma Consulting Company, cea care solicitase falimentul clubului, fiind atunci înlocuită de Siomax, un alt lichidator judiciar din Târgu Jiu. 

După ce a preluat bunurile celor de la Pandurii, Siomax a reușit să facă plata unei prime tranșe de bani către creditori și urma să plătească o altă sumă către creditori până la finalul anului. 

Tribunalul Gorj a stabilit, pe data de 2 octombrie, să înlocuiască actualul lichidator judiciar cu o firmă de profil din Craiova, Florinsolv SPRL.

„Soluția pe scurt: ÎNCHEIEREA NR.163/02.10.2024: Admite sesizarea din oficiu. Dispune înlocuirea, din oficiu, a lichidatorului judiciar SIOMAX SPRL cu lichidatorul judiciar Consortiul FORINSOLV SPRL - TEAM INSOLV IPURL. Fixează remunerația lichidatorului judiciar nou desemnat la 3000lei/lună plus TVA și un onorariu de succes de 1% din sumele încasate în contul de lichidare din valorificare bunuri si recuperări creanțe, care urmează să fie suportat din averea debitorului. Dispune predarea gestiunii si întregii documentații în termen de 15 zile către noul lichidator judiciar desemnat. Lichidatorul nou desemnat va îndeplini atribuțiile prevăzute de lege în sarcina sa și cele stabilite ulterior de judecătorul sindic. Dispune efectuarea mențiunilor în registrul comerțului. Cu apel în 5 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Gorj”, se arată în decizia din data de 2 octombrie de la Tribunalul Gorj.

Nu se știe exact de ce s-a dorit schimbarea lichidatorului, dar cert este că procedurile de preluare a bunurilor și documentelor va mai întârzia cu cel puțin un an o posibilă plată, prima plată parțială a datoriilor de către actualul lichidator fiind făcută după mai bine de un an de la pronunțarea falimentului clubului Pandurii. 

Vizualizări: 1,147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: