Pandurii, echipa fanion a gorjenilor, continuă lupte pentru supravieţuire

Clubul Pandurii Târgu Jiu continuă să lupte pentru supravieţuirea echipei fanion a gorjenilor. Pandurii a anunţat la ultimul termen că va depune noi documente la dosarul de insolvenţă, aflat pe rolul instanţei de la Târgu Jiu, proces care are un nou termen pentru marţi, 14 iunie.

Procedura de reorganizare a clubului Pandurii Târgu Jiu continuă cu un nou termen în procesul de insolvenţă al echipei gorjene. Formaţia fanion a Gorjului, care sărbătoreşte în acest an 60 de ani de existenţă, iar recent a aniversat 17 ani de la promovarea în Liga 1, luptă în continuare pentru ca echipa locală de fotbal să continue să bucure zecile de mii de suporteri gorjeni.


La ultimul termen din acest proces s-a decis o amânare de două săptămâni, directorul sportiv Camilian Floroiu precizând că se aşteaptă la o decizie favorabilă pentru a scoate clubul din insolvenţă: “Așteptam o decizie favorabilă, sper să reușim depunem documentele necesare pentru a scoate clubul din această situație grea”.

În ceea ce priveşte reorganizarea clubului, fostul preşedinte din perioada în care echipa promova în Liga 1 şi juca în Europa League, Marin Condescu, acum unul dintre principalii creditori de la Pandurii, spunea după ultimul termen că este convins că echipa poate evita falimentul: „Fără nici un fel de problemă se poate evita falimentul, din punct de vedere financiar, da. Dar, din păcate, noi suntem doar doi oameni care ne luptăm cu o armată de jurişti. CEO de exemplu, am înţeles că are peste 100 de jurişti. Noi suntem doi şi avocaţii pe care reuşim să îi convingem cu resurse limitate şi cu legile insolvenţei să ne apere. Dar vom merge mai departe!”

Pandurii Târgu Jiu este în insolvenţă din 2017 dar procesul de reorganizare s-a întrerupt în perioada pandemiei, iar în 2020 Pandurii a câştigat procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu membri asociaţi, reuşind astfel să facă rost de resurse financiare pentru a ieşi din insolvenţă.

Înainte de acest termen administratorul special al clubului Pandurii, jurista de la CEO Daniela Şerban, a decis să notifice o parte din personalul clubului anunţând că se vor rezilia contractele angajaților din staff-ul tehnic și administrativ. Nu se află în această situaţie şi jucătorii care mai sunt sub contract cu clubul, deşi majoritatea acestora încheie oficial contractele cu Pandurii la data de 30 iunie 2022.

Vizualizări: 495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: