Ordonanța „austerității” taie posturi și bani la Salvamont: Poate fi fatal!

Ordonanța „austerității” lovește în Salvamont. De anul viitor, 15% din posturi și din totalul cheltuielilor trebuie să se taie din bugetul Salvamont. Acest lucru ar putea pune oamenii în pericol pentru că nu vor fi suficienți salvatori pe munte. Și-așa sunt puțini. În toată țara, din cei 280 de salvamontiști, ar trebui să fie dați afară 40.

Salvamont a trimis un Memorandum Guvernului și a cerut să fie exceptat de la prevederile ordonanței “austerității”. „Suntem foarte puțini și o reducere cu 15% a numărului de personal chiar ne-ar afecta foarte mult. Dar este vorba și despre reducerea cheltuielilor materiale, pentru combustibil și pentru telefonia mobilă. Pentru salvatori, telefonul nu e o jucărie. Avem instalate aplicații cu care gestionăm acțiunile de salvare, găsim oamenii pe munte”, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont.

Dacă nu se vor lua măsuri, salvamontiștii nu știu cum vor gestiona accidentele de pe munte mai ales că suntem în plin sezon de schi în toate stațiunile, inclusiv în Gorj. „Absolut orice element care poate perturba activitatea noastră poate fi fatal pentru cei care au probleme pe munte. Deja avem foarte multe accidente. Nu știm cum vom gestiona această situație pe timpul iernii”, a mai spus Cornoiu.

Potrivit statisticilor, anul trecut, salvatorii montani din toată țara au salvat circa 8000 de oameni și au participat la peste 6900 de intervenții de urgență. 

Vizualizări: 676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: