CNAIR vrea să modernizeze șoseaua care face legătura între Valea Oltului, Transalpina și Defileul Jiului

Compania de Drumuri vrea să modernizeze un tronson cu o lungime de 62 kilometri de pe DN 7 A Brezoi-Petroșani, șoseaua care face legătura între DN 7 Valea Oltului, DN 67 C -Transalpina și DN 66 Defileul Jiului.

Pentru modernizarea sectorului cu o lungime de 62 de kilometri de la Brezoi (jud. Vâlcea) până la limita cu județul Hunedoara (Pasul Groapa Seacă) CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a scos la licitație un contract pentru realizarea studiului de fezabilitate. Contractul de 4,6 milioane lei are o durată de 120 de zile din care 60 de zile pentru studiul de fezabilitate și încă 60 de zile pentru certificatul de urbanism, scrie economedia.ro

Deși nu este o șosea intens circulată, modernizarea șoselei va asigura o variantă de ocolire mai bună în următorii 2-3 ani când pe DN 7 Căciulata-Câineni se vor face lucrări de asigurare a versanților cu semafoare și totodată se așteaptă deschiderea șantierelor pentru cei 68 de kilometri ai loturilor 2 și 3 pe A 1 Sibiu-Pitești.

DN 7 A Brezoi-Petroșani are o lungime totală de 86 de kilometri din care 62 km. sunt în județul Vâlcea respectiv 24 km. în județul Hunedoara. Tronsonul cel mai circulat este Brezoi-Voineasa-Obârșia Lotului vara spre și dinspre Transalpina, iar pe timpul iernii pentru zona ,,Vidra- Domeniul Schiabil Transalpina”. Potrivit caietului de sarcini, DN 7 A este șosea de clasa tehnică IV, cu o singură bandă/sens, parte carosabilă 2X3,5 metri și o platformă totală a drumului de 8,5 metri. Lucrările se fac pe actualul amplasament, fără a fi nevoie de exproprieri.

Contractul este lansat cu clauză suspensivă și fonduri de la Buget, deși Guvernul a interzis lansarea licitațiilor pentru studii de fezabilitate care nu au finanțare europeană. Ofertele pot fi depuse până pe 15 ianuarie 2024, mai scrie sursa citată.

Vizualizări: 5,360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: