Care este singura federație care va negocia pentru salariații din CE Oltenia

Sindicalistul Manu Tomescu pare că nu ia în calcul că Federația Națională Mine Energie ar putea obține numărul de care are nevoie pentru a obține reprezentativitate la viitoarele negocieri din CE Oltenia. El anunță că Federația Univers este cea care are cei mai mulți membri. 


Discuția acestor zile o reprezintă problema reprezentativității în contextul negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă. Conform declarației lui Manu Tomescu, doar Federația "Univers" îndeplinește condițiile pentru a reprezenta lucrătorii, iar acest lucru ar implica că o federație care reprezintă doar 4.400 de salariați ar negocia în numele întregului colectiv de 9.400 de angajați din Complexul Energetic Oltenia.

Acesta a ridicat semne de întrebare cu privire la asigurarea liniștii sub toate aspectele în privința sindicatelor, sugerând că noul cadru legislativ ar putea crea disensiuni în reprezentarea lucrătorilor din Complexul Energetic Oltenia.

”Sistemul a făcut în așa fel încât prin noua Lege a Dialogului Social să își asigure liniștea sub toate aspectele, în privința sindicatelor!

În ceea ce privește Complexul Energetic Oltenia, ținând cont că la ora actuală decât federația "Univers" îndeplinește condițiile pentru reprezentativitate în perspectiva comisiei de negociere a unui nou contract colectiv de muncă, asta înseamnă că la modul practic, o federație care reprezintă doar 4.400 de salariați, va negocia în numele tuturor celor 9.400, atâția care au mai rămas la ora actuală în C.E.Oltenia!

Cu alte cuvinte, cei puțini îi vor "reprezenta" pe cei mulți”, a spus Manu Tomescu, lider de sindicat în Sindicatul Energia Rovinari!

Vizualizări: 1,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: