Remedii naturale pentru articulații dureroase

Milioane de persoane din întreaga lume se confruntă cu dureri articulare sau cu inflamații ale articulațiilor. Tratamentele clasice, dure și de lungă durată își fac deja simțite efectele negative: afectarea stomacului, ficatului, rinichilor. Dacă nu e o problemă gravă, există și alternative naturale cu care poți diminua intensitatea durerilor articulare, fără efecte secundare.

Durerile articulare pot varia în intensitate, de la mici disconforturi la dureri imobilizante. Acestea pot să treacă în câteva săptămâni, iar atunci ne confruntăm cu forma lor acută, sau se pot întinde pe durata mai multor luni, devenind cronice. Dincolo de durerea greu de suportat, mai ales în stadiile avansate ale bolii, persoanele se văd forțate să își schimbe treptat stilul de viață, renunțând la anumite activități, uneori chiar și la cele de bază: ridicarea din pat, ridicarea unor greutăți necesare – o plasă de cumpărături și chiar un pahar cu apă.

Multe dintre aceste afecțiuni sau situații nu pot fi vindecate dar pot fi ameliorate cu metode naturiste.

Extracte din arbore de tămâie

În rășina copacului de tămâie se află uleiuri pure în proporție de 5-10%, acestea având multiple efecte protectoare la nivelul organismului. Extractul de tămâie poate reduce durerea sau inflamația apărute în cazul artritei, osteoartritei sau a altor forme de afecțiuni inflamatorii ale articulațiilor, oferind astfel o alternativă optimistă, mai ales în cazul celor care suferă de formele cronice ale acestor afecțiuni articulare.

Rădăcină de Gheara-diavolului

Gheara-diavolului, pe lângă beneficiile în ameliorarea inflamației și durerilor articulare, aduce un plus de mobilitate persoanelor afectate de boli articulare, unul dintre simptomele masiv invalidante. Administrată în cazurile ușoare de reumatism, gheara-diavolului poate contribui semnificativ la reducerea simptomelor.

Salcie (Salix alba)

Extractul de salcie și-a dovedit eficacitatea în diminuarea durerii, fie că vorbim de migrene, dureri de spate sau articulații. Un alt beneficiu remarcant este ţinerea sub control a inflamațiilor cronice şi acute, precum şi a problemelor care țin de osteoporoză. Substanța activă din aspirină era extrasă la început din scoarța de salcie albă. Salcia are un puternic efect antibacterian, dând rezultate în tratamentul acneei sau infecțiilor fungice. Tot acest extract previne infarctul sau accidental vascular cerebral, fiind un bun vasodilatator și antioxidant.

Vizualizări: 1,801

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: