Posturi de la Salvamont, în pericol

Situație foarte delicată la nivelul Salvamont. Se urmărește reducerea personalului cu 15%, de anul viitor, dar șeful Salvamont atrage atenția că instituția pe care o conduce ar trebui să fie exceptată de la aceste planuri. 

Salvamontiști sunt și-așa puțini. De unde să se facă disponibilizări? Se întreabă Sabin Cornoiu. La Gorj, de exemplu, ar trebui să se renunțe la trei posturi deși, oricum, doar jumătate din numărul total de posturi sunt ocupate.

„Printre măsurile prevăzute de această ordonanță care este pentru toate instituțiile publice sunt și câteva măsuri care pot afecta foarte grav activitatea de salvare montană. Este o activitate care se face cu personal foarte puțin, care e subdimensionat. Dacă ar fi afectat de reorganizare și reducerea personalului cu 15%, în foarte multe județe s-ar intra în imposibilitatea de a se continua activitatea”, a declarat Sabin Cornoiu, președintele Salvamont, într-un interviu la Radio Infinit.

Sabin Cornoiu a adăugat că ar accepta și o comasare cu altă instituție din subordinea Consiliului Județean, dar reducerea numărului de personal ar putea împiedica buna desfășurare a activității. „Clar ar trebui să dau trei oameni afară. Doar jumătate din posturi sunt acoperite. Dacă și din acestea mai reduc 15%, nu știu cum vom mai putea asigura turele”, a mai transmis Cornoiu.

Salvamont a cerut o audiență de urgență la Guvern pentru a discuta aceste probleme. A fost trimis la București și un Memorandum pentru ca Salvamont să fie exceptat de la prevederile ordonanței de urgență care obligă instituțiile publice să renunțe la 15% din posturi.

Vizualizări: 681

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: