Peste 70 de garduri și grădini desființate în două cartiere din Târgu Jiu

Mai bine de 70 de garduri şi grădini de pe Strada Olari, respectiv Aleea Polpilor, vor fi desfiinţate.

Dispoziţia a fost dată ieri de către primarul municipiului Târgu Jiu: "Desființarea pe cale administrativă a unui număr de 53 construcții/ împrejurimi edificate pe domeniul public pe strada Olari, respectiv a unui număr de 21 construcții/ împrejurimi edificate pe domeniul public pe Aleea Plopilor, conform listelor anexate", se arată în document.

Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii primăriei, a avut loc o reabilitare a spaţiilor verzi din cartierele de blocuri, urmând ca împrejmuirile să fie înlăturate pentru respectarea proiectului. 

Aceste tipuri de împrejmuiri au fost realizate pentru a proteja zonele din faţa blocurilor, însă cei mai mulţi dintre cetăţeni le-au construit fără autorizaţie.

"Aceste gărduleţe, o parte dintre ele au poate şi 20 de ani. Altele au fost făcute recent. Pentru construcţiile care sunt mai vechi de trei ani, dreptul de a aplica sancţiuni este prescris. Pentru cele care sunt mai noi de trei ani, se aplică şi sancţiune în prealabil şi apoi se face dispoziţia de desfiinţare. Poliţia Locală a stat de vorbă cu cetăţenii din zonele respective, este vorba de amenajarea spaţiilor verzi din jurul blocurilor, unde oamenii aşa au considerat, la momentul respectiv, să le îngrădească, pentru a pune flori, pentru a proteja acele spaţii, pentru diverse utilităţi. Însă, în momentul în care vorbim despre o amenajare a unui cartier şi a spaţiilor verzi, dumnealor au înţeles şi în mare parte s-au conformat în acest sens. În baza notelor de constatare pe care le întocmim la faţa locului, trimitem un refarat către Seriviciul Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu şi se întocmeşte această dispoziţie de demolare pe cale administrativă”, explică Florin Băluţă, şeful Poliţiei Locale Târgu Jiu. 

Vizualizări: 6,192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: