Corpul de Control al ministrului Educației verifică activitatea inspectorului general Mrejeru

Corpul de Control al ministrului Educației Ligia Deca este în verificare la Inspectoratul Școlar Județean  (ISJ) Gorj.

Controlul este programat în perioada 4-8 decembrie și vizează soluționarea unor petiții, explică purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Ionuț Catrina. Verificarea a fost cerută de prefectul de Gorj, Iulian Popescu, după ce la Instituția Prefectului au fost primite mai multe reclamații legate de decizii ale inspectorului general. 


Controlul vine după ce la mai multe școli au apărut probleme legate de modul în care inspectorul general a dispus schimbarea unor directori. Este cazul comunei Padeș, Turcinești, iar în ultimele săptămâni la Turburea. În plus, explică purtătorul de cuvânt, sunt și petiții mai vechi, pe care Corpul de Control le va verifica. 

”De-a lungul acestei săptămâni avem o vizită a Corpului de Control al Ministerului Educației. Scopul este soluționarea unor sesizări făcute de-a lungul timpului, în ultimele luni. De astăzi (n.r -luni) și până vineri, domnii de la Ministerul Educației sunt la Târgu Jiu pentru soluționarea unor petiții vechi”, a declarat acesta presei.

Verificarea Corpului de Control la ISJ Gorj a cerut-o prefectul de Gorj, Iulian Popescu. El declara acum câteva săptămâni că a solicitat Ministerului Educației să trimită Corpul de Control, după ce a primit mai multe sesizări: „ În fiecare săptămână din ultima lună avem câte 2-3 sesizări pe diferite subiecte, dar toate convergând spre acelaşi abuz de putere, utilizarea managementului instituţiei cu accente politice”.

De menționat este că Marcela Mrejeru a primit, la evaluarea anterioară a Ministerului Educației, calificativul ”bine”. În general, calificativele sunt de ”foarte bine”, ceea ce înseamnă că dosarul lui Mrejeru nu este tocmai curat. ISJ Gorj nu a explicat până acum de ce aceasta a fost depunctată.

În urma calificativului ”Bine”, Mrejeru nu mai are voie 5 ani să se inscrie la vreun concurs pt funțtii de conducere și nici la gradația de merit.


Marcela Mrejeru este susținută de PSD pentru funcția de inspector general. Ea s-a remarcat imediat după ce a ajuns la ISJ Gorj deoarece a înjumătățit toate normele de inspector reușind astfel să dea de lucru mai multor persoane. În unele situații este extrem de greu de înțeles dacă este eficient ca o normă de pe o specializare să fie împărțită la două persoane. 

Apoi, Mrejeru a început să schimbe directori de școli, deși fuseseră numiți prin concurs. Tot inspectorul PSD s-a afișat public, la partid, cu profesori pe care i-a prezentat ca făcând parte din echipa sa. 

  

Vizualizări: 3,125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: