Prefectul a răbufnit la dezbaterea pentru stația de deșeuri: Mai aveți un pic și o puneți în locul spitalului!

Au fost momente tensionate la dezbaterea organizată de Primăria Târgu Jiu pe marginea planurilor de realizare a unei stații de tratare a deșeurilor. O hală închisă care ar urma să țină deșeurile 24 de ore și care ar putea fi realizată în apropierea depozitului de deșeuri de la marginea orașului. Târgujienii nu vor să audă de așa ceva și au spus-o răspicat. Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, a avut și el un punct de vedere ferm: A cerut documentația și a anunțat că se va consulta cu Ministerul Mediului să analizeze planurile primăriei. 

La dezbaterea organizată de municipalitate, au participat aproximativ o sută de târgujieni care au spus răspicat că nu-și doresc nicio stație de tratare a gunoaielor în Târgu Jiu. Ba chiar vor să fie relocat și actualul depozit de deșeuri care nu face decât să otrăvească aerului din jur.

La dezbatere, prefectul Iulian Popescu nu a fost invitat.

A venit și s-a așezat lângă târgujieni. La final, a dat de înțeles că dezbaterea numai dezbatere publică n-a fost: „Voiam să văd o echipă de oameni care știu ce au de făcut. Vin și fac ei întâi o prezentare despre această investiție, să spună de ce au ales locația, care au fost alte locații, criteriile, de ce e bine, ce e rău, cum trebuie să arate, ce se va întâmpla acolo și apoi cetățenii să pună întrebări. Eu nu am văzut nicio prezentare, nu s-a răspuns la niciun aspect tehnic. Au fost aspecte atât de minime care nu au fost luate în calcul. Nu am fost invitat nici eu. Nici nu am înțeles dacă Garda de Mediu sau Agenția de Mediu au fost chemate de dumneavoastră”.

Mai mult, prefectul a transmis că se va consulta și cu un oficial de la Ministerul Mediului să fie sigur că investiția pe care o are în plan municipalitatea va duce la ceva bun. E contrariat Iulian Popescu și de faptul că nu s-a reușit identificarea altei locații. Au fost luate în calcul doar două.

„Săptămâna viitoare convoc o altă întâlnire la Prefectură și să vedem și noi hârtiile astea. O să chem pe cineva de la Ministerul Mediului să vedem dacă aveți sau nu dreptate. Cum de ați plecat cu ideea că acolo trebuie să fie această facilitate fără să ai un context mai larg, că nu stă în aer. Până acum, la mine nu au ajuns documentațiile, dar o să le solicit. În primul rând, am vrut să văd că putem avea un dialog, că aveți niște explicații: Că acolo are Primăria teren, asta am înțeles. De ce se amplasează acolo această investiție? Toate locațiile au fost pe Narciselor sau aceasta? Din toate, adică din cele două? Mai avem un pic și o punem în centru că acolo are primăria teren. Dacă n-ar fi avut în Narciselor și aici, unde-l puneam? În locul spitalului de pe Tudor?”, s-a mai întrebat prefectul. 

Vizualizări: 3,751

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: