Angajații de la Statistică nu vor mai număra voturile la alegeri dacă nu primesc salarii mai mari

Angajații de la Statistică din Alba spun că nu vor mai număra voturile la alegerile din 2024 dacă nu li se măresc salariile.

Angajaţii Direcţiei Regionale de Statistică (DRS) Alba s-au aflat marţi în a şaptea zi de protest spontan faţă de "salarizarea discriminatorie îndelungată", ei spunând că protestul va continua în fiecare zi, pe perioadă nedeterminată, până când le vor fi soluţionate revendicările.

De asemenea, aceştia au transmis că dacă revendicările nu le vor fi soluţionate, nu vor mai colecta şi furniza date statistice din judeţul Alba şi vor refuza participarea la centralizarea rezultatelor alegerilor din anul 2024.

Deocamdată, pe perioada protestului spontan, declanşat în data de 27 noiembrie, angajaţii întrerup lucrul timp de o oră.

Salariaţii DRS Alba au ieşit în faţa instituţiei, având scris pe foile de hârtie ţinute în mâine mesaje ca "Respectaţi ce v-aţi asumat", "Echitate, nu discriminare", "Respect pentru statistician" şi "Plată egală pentru muncă egală", transmite Pro TV.

Vizualizări: 978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: