Sos de ardei copți cu smântână
Sosul de ardei copţi cu smântână reprezintă o rețetă foarte simplă, rapidă şi ușor de preparat. Poate fi folosit ca sos pentru paste şi poate fi adăugat ca sos la reţetele cu carne.
Unul dintre sosurile cele mai gustoase şi aromate este sosul de ardei copţi pregătit cu smântână. Aveţi nevoie doar de ardei copţi, la îndemână dacă i-aţi pus la congelator, de smântână şi usturoi.
Ingrediente:
150 grame de smântână
100 grame de ardei copți
un cățel de usturoi
un sfert de linguriță cu boia de ardei iute
un sfert de linguriță cu sare sau după gust
Mod de preparare: Tăiem cuburi ardeii copți şi curățăm cățelul de usturoi și îl tăiem și pe el. Punem într-un vas mai înalt ardeii copți, smântâna și usturoiul și, cu ajutorul unui mixer cu picior pasăm totul bine până se transformă într-un sos. La final adăugăm condimentele după gust și servim după preferințe cu paste sau cu carne.