Budincă de macaroane cu brânză și spanac
Budinca cu macaroane, brânză şi spanac este extrem de ușor de preparat și foarte gustoasă. Se poate servi la prânz, la cină sau chiar și la micul dejun.
Rețeta de budincă de macaroane cu brânză și spanac este delicioasă și foarte ușor de preparat fiind pe plac chiar și celor mai pretențioși din casă. Lista ingredientelor nu este deloc lungă, multe dintre ele având deja loc de cinste în frigiderul sau cămara din cele mai multe case.
Această budincă de macaroane cu brânză și spanac le va face pe plac atât iubitorilor de plăcinte cu brânză sărată cât și celor care adoră o porție sănătoasă de paste. Se consumă rece, caldă, simplă, cu sos de iaurt, cu sos de smântână sau cu o garnitură de legume proaspete.
Ingrediente:
400 de grame de macaroane sau orice alt tip de paste – penne, fussili etc.
400 de grame de brânză sărată – se poate folosi telemea sau brânză de burduf
200 de grame de brânză proaspătă de vaci
trei ouă
250 de grame de smântână de consum (Atenție! Nu lichidă)
500 de grame de spanac proaspăt
sare și piper, după gust
frunze de busuioc
chimen și nucșoară măcinate
50 de grame de unt
Mod de preparare: Se spală frunzele de spanac cu simț de răspundere și se lasă la scurs. Se aleg și câteva dintre cele mai sănătoase tulpini și se adaugă preparatului, pentru un plus de savoare. Se umple un vas cu apă și se pune pe foc. Spanacul se adaugă doar atunci când apa începe să clocotească. Se lasă două minute, apoi se scoate, într-o sită. Spanacul nu trebuie fiert, ci opărit. Se lasă puțin la răcit și se toacă mărunt.
Pentru a prepara umplutura, se sfărâmă brânza sărată într-un vas, apoi o încorporăm amestecului de brânză proaspătă și condimente. În cazul în care compoziția iese prea densă, se mai pot adăuga una sau două linguri de smântână fermentată. Se pun frunzele de busuioc, tocate mărunt.
Într-un vas cu apă, pus pe foc, se adaugă un praf de sare. În momentul în care apa începe să fiarbă, se pun macaroanele și se lasă pe foc, potrivit instrucțiunilor de pe pachet. Când sunt gata, se scurg bine i se trec sub un jet de apă rece, pentru a opri procesul de fierbere.
Se ia apoi o tavă de cuptor ce se unge cu un strat de unt. Se amestecă pastele cu brânza și spanacul și se întinde compoziția obținută într-un strat uniform. Se amestecă ouăle cu smântâna până se obține un amestec omogen. Se toarnă peste macaroanele cu brânză și spanac. Se bagă tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade și se lasă timp de 15 minute.