Ştii cum să aşezi corect alimentele în frigider?
Cu toţii avem tendinţa de a aşeza mâncarea pe unde e loc în frigider, dar experții recomandă o serie de măsuri pentru depozitarea în siguranță a alimentelor, în spațiile pentru depozitare ale frigiderului. În caz contrar, nu se poate obține o eficiență maximă de răcire, iar unele alimente se pot altera, mai ales dacă umbli des la frigider.
Deschiderea cu regularitate a ușii frigiderului poate favoriza apariția unor culturi de bacterii, pe pereții, rafturi și în colțurile mai puțin utilizate ale frigiderului. Iată câteva reguli de care să ții cont, pentru o depozitare mult mai eficientă a alimentelor în compartimentele frigiderului tău:
Pe raftul de sus al frigiderului temperatura din interiorul acestuia cunoaşte cele mai mici fluctuații. De aceea, poți așeza aici fără probleme alimente precum: brânzeturi, iaurt, ciocolată, unt.
Pe raftul median au prioritate caserolele ce conțin preparate gătite pe bază de carne, alimente semipreparatele pe care le-ai cumpărat recent.
Pe raftul de jos se înregistrează cea mai joasă temperatură din întreaga combină frigorifică. Se recomandă ca în această zonă inferioară să se depoziteze: sticlele cu lapte, ouăle, caserolele cu fructe de mare, carnea crudă sau peștele.
În dreptul ușii frigiderului, temperatura este mai ridicată decât în alte zone pentru depozitarea alimentelor. Se recomandă ca pe rafturile interioare ale ușii frigiderului să se păstreze la rece sosuri (muștar, maioneză, ketchup) sau sucuri de fructe.
Este indicat ca alimentele și recipientele de mari dimensiuni să fie puse pe rafturi, cât mai în spate posibil. În fața acestora, mult mai aproape de ușa, se așază alimentele și recipientele de mici dimensiuni, pentru a putea fi văzute cu ușurință. Tot în partea din față a rafturilor vor fi așezate și alimentele cu un grad avansat de expirare.