Olguţa Vasilescu are explicaţii. Halucinante!

Nu ştiu cum se uită un psihiatru la guvernul lui Dragnea, dar mie mi se pare că seamănă pe zi ce trece cu o casă de nebuni. O tot ţin că au crescut salariile cu sume impresionante, când tot sectorul bugetar este în stradă şi ţipă că a pierdut din bani. Până la urmă, unii au pierdut, alţii au câştigat, dar pe medie se pare că a fost multă vorbă pentru nimic.

Institutul Naţional de Statistică a anunţat că în februarie salariul mediu a crescut cu 3 lei, creşterea venind mai mult din zona privată. În sănătate şi asistenţă socială au fost mai mici cu 2,1%, comparativ cu luna precedentă.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a avut explicaţii de cascadorii râsului. A pus scăderea pe faptul că au fost mai multe zile libere în ianuarie faţă de februarie, zile plătite dublu pentru cei care au făcut gărzi. A mai avut ministrul Vasilescu un argument, acela că în sănătate au fost în ianuarie 4.000 de angajări, în mare parte debutanţi, cu salarii mici. Puţin probabil să fie adevărat, dar să zicem.

Miniştrii din guvernul lui Dragnea nu încetează să mintă, indiferent cât de evident este că noua lege a salarizării a produs haos. Ne apropiem de jumătatea lunii aprilie şi în sănătate nu pot fi calculate salariile, în învăţământ la fel, în asistenţă socială la fel. Şi câte or mai fi nespuse. Lia Olguţa Vasilescu spune cu seninătate că în teritoriu sunt greşeli, că nu toţi înţeleg cum să aplice legea. Din informaţiile care apar, se pare că nimeni nu ştie şi ea, Olguţa Vasilescu, e singura care o înţelege.

La Gorj, oamenii din Consiliul Judeţean fac calcule peste calcule şi le dă cu virgulă. Cum să dea ei sporurile legale la toată lumea şi să se încadreze în plafonul de 30%? Din gură, guvernul dă la unii spor de 85%, dar practic asta nu se poate, pentru că per total există limita de 30%. Chiar dacă s-ar merge pe sporurile minime prevăzute de lege, adunate ar depăşi plafonul de 30%. Singura soluţie este ca unii să piardă. Lia Olguţa Vasilescu încearcă să scape de ecuaţie spunând că ea a făcut doar legea, iar regulamentul sporurilor ţine de Ministerul Sănătăţii. Uită să spună însă că plafonul de 30% l-a stabilit ea.

Noua lege a salarizării le va aduce unora creşteri, altora scăderi. Din păcate, va produce multe inechităţi sociale, mai multe decât erau deja.

Interesant este că mare parte din cei afectaţi sau nedreptăţiţi de noua lege a salarizării unice făceau parte din electoratul PSD. Mulţi s-au ferit să comenteze, să se plângă, dar acum nici măcar liderii PSD din judeţe nu mai au răspunsuri. Mai pot doar să spună să avem răbdare, că lucrurile se vor rezolva, dar nici ei nu mai cred ce spun.

Vizualizări: 1,307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: