O echipă din Gorj a refuzat invitația FRF pentru Liga 3!

Gorjenii de la CSO Turceni au refuzat invitația FRF de a continua în Liga 3, chiar dacă ar avea resurse financiare. Motivul ar fi că noua conducere administrativă care va fi instalată în toamnă în fruntea primăriei a decis acest lucru.

CSO Turceni este una dintre echipele care nu vor mai continua în Liga 3 și în ediția 2024-2025. Chiar dacă retrogradaseră sportiv, gorjenii au fost invitați de FRF să continue să joace în Liga 3. Oltenii au refuzat, însă, invitația Federației Române de Fotbal, preferând să își continue activitatea Liga 4 din județ.

„Promovată în vara trecută în Liga 3, în urma câștigării campionatului județean din Gorj și a barajului cu reprezentanta din Caraș-Severin, ACS Slatina Timiș (1-0 acasă și 1-1 în deplasare), CSO Turceni nu s-a descurcat prea bine în al treilea eșalon fotbalistic. Sezonul regular, primele 18 etape, l-a terminat cu doar 5 puncte acumulate în Seria 7, clasându-se pe ultimul loc, 10, dar în play-out a mai schimbat foaia. În zece meciuri a pus în cont alte 17 puncte, a terminat cu un total de 22, însă a urcat doar o poziție în clasament, peste FCU Craiova FC 2, astfel că a retrogradat sportiv în Liga 4 de pe locul 5 din 6, 9 la general în Seria 7. S-a situat la șapte puncte sub Jiul Petroșani, ultima salvată”, se arată în analiza celor de la liga2.ro care arată că s-a demonstrat în ultimii ani că din Liga 3 nu mai retrogradează nimeni în mod real, chiar dacă sportiv se întâmplă asta. 

FRF insistă să aibă o competiție formată din 100 de echipe, iar pentru a porni noul sezon în formulă completă ajunge să invite înapoi echipele retrogradate, cum a fost și cazul Turceniului, care, însă, a refuzat invitația federației. ”Invitația Federației Române de Fotbal pentru rămânere în Liga a 3-a a fost refuzată de clubul nostru”, a comunicat, marți, 16 iulie 2024, CSO Turceni, a doua zi după expirarea termenului limită de înscriere în noua ediție a Ligii 3, una care va debuta la 31 august.

Vizualizări: 3,075

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: