Noua campioană europeană a dat și cel mai bun jucător de la EURO!

Spania a învins Anglia cu 2-1 în finala EURO 2024, care a avut loc la Madrid, devenind „regina Europei” pentru a patra oară în istorie, după 1964, 2008 și 2012. Căpitanul Alvaro Morata a rostit două nume după Spania – Anglia 2-1, refuzând să vorbească despre retragerea sa bombă din națională.

Spania este noua campioană a continentului, după ce duminică, 14 iulie, a reușit să o învingă pe Anglia în ultimul act de la EURO 2024, scor 2-1. Williams și Oyarzabal au punctat pentru iberici, în timp ce golul englezilor a fost trecut în contul lui Palmer.

1964, 2008, 2012 și 2024 sunt anii în care Spania a câștigat Campionatul European. Ultima perrformanță a fost consemnată după finala câștigată la Berlin cu 2-1 în fața Angliei. Golurile au fost marcate de Nico Williams (47) și Oyarzabal (86), respectiv, Palmer (73).

Finala EURO 2024 a reprezentat și o dispută extrem de importantă în lupta pentru Balonul de Aur, cel mai râvnit trofeu individual la nivel de fotbaliști. După ce Brazilia a părăsit Copa America 2024 încă din faza sferturilor de finală, fiind eliminată de Uruguay, s-a speculat că Vinicius Junior ar fi ieșit din cursa pentru Balonul de Aur. În schimb, principalii adversari din lupta pentru trofeul suprem ar fi rămas Jude Bellingham și Rodri, adversari din finala EURO.

Ambii au început din postura de titulari confruntarea de la Berlin, însă unul singur a terminat meciul pe teren, iar acela a fost Bellingham. Rodri a fost înlocuit la pauză, din cauza unei accidentări, când Luis de la Fuente l-a aruncat în luptă pe Mikel Oyarzabal, cel care a înscris și golul victoriei.

În ciuda faptului că a evoluat doar 45 de minute în finală, Rodri a avut o prestație demnă de apreciat, iar la finalul confruntării a primit trofeul destinat „celui mai bun jucător de la EURO 2024”.

Galerie foto


Vizualizări: 790

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: