Nu face compartiment de recuperare cu oxigen hiperbaric la Târgu Jiu

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a renunțat la proiectul care viza amenajarea în cadrul Secției de Balneofizioterapie a unui compartiment de recuperare post Covid, folosind terapia cu oxigen hiperbaric. Deși investiția aceasta a fost prinsă în buget, urmează să fie înlocuită cu alta care se va face la sediul spitalului din str. Tudor Vladimirescu.

Compartimentul de recuperare post Covid de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, așteptat cu sufletul la gură de toți cei care au fost vindecați de acest virus, nu se va mai realiza. În urma unor discuții s-a luat decizia ca pe moment să se renunțe la această investiție, pentru că deocamdată nu se mai justifică.

”Investiția pentru acel compartiment de recuperare post Covid din cadrul Secției de Balneofizioterapie a fost prinsă în bugetul de anul acesta, dar nu se va mai realiza. Ne-am consultat și am decis scoaterea ei din lista de investiții, pentru că în acest moment nu se justifică, având în vedere faptul că numărul bolnavilor diagnosticați cu Covid-19 a scăzut foarte mult și nici nu mai sunt cazuri grave”, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu.

Pentru această investiție, Consiliul Județean a alocat Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu aproximativ 200.000 de lei.

O parte din acești bani vor merge, cel mai probabil, la o altă investiție necesară la unitatea medicală. ”O să folosim acești bani tot pentru locația de la Tudor Vladimirescu, pentru că este nevoie aici de instalarea unui sistem pentru desfumare pe scările spitalului. Mai exact, în caz de incendiu, acest sistem scoate fumul în afară și intră aer curat în interior pentru a se evita intoxicația cu fum a personalului, dar și a bolnavilor. Această investiție se ridică la aproximativ 80.000 de lei”, a mai spus Dumitru Vienescu.

Ideea realizării unui Compartiment de recuperare post Covid folosind terapia cu oxigen hiperbaric a venit din partea șefei Secției de Balneofizioterapie, acolo unde trebuia și realizată investiția.

De precizat este faptul că zeci de gorjeni care au fost infectați cu coronavirus au fost nevoiți ca după vindecare să meargă la recuperare cu oxigen hiperbaric în alte clinici din România, iar costurile au fost destul de mari.

Vizualizări: 1,293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: