Spitalul Județean, luat cu asalt de bolnavi. Vienescu: Prea mult personal la Compartimentul COVID

După ce numărul cazurilor de Covid-19 a scăzut la nivelul județului Gorj, iar Guvernul a relaxat o parte din măsurile impuse în pandemie, Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost luat cu asalt de bolnavii care, de frica virusului, au ocolit unitatea medicală. Dacă până acum în unele secții ale spitalului personalul a stat liniștit, acum cu greu face față avalanșei de bolnavi, în timp ce la Compartimentul COVID mulți angajați nu prea mai au obiectul muncii.

Multe secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu s-au aglomerat în ultimele zile, iar personalul pare a fi insuficient. ”Vreau să vă spun că pacienții de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu sunt într-o continuă creștere de când au fost relaxate măsurile și numărul bolnavilor de Covid a scăzut considerabil. Dacă la Compartimentul Covid avem 14 bolnavi, din care cinci la ATI, Secțiile de Cardiologie, Neurologie, Medicală și Chirurgie sunt foarte aglomerate, iar numărul bolnavilor care se prezintă la spital este în continuă creștere”, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu.

În secțiile aglomerate în această perioadă este problemă și cu personalul medical, în timp ce angajații de la Compartimentul Covid cam stau degeaba, susține managerul Dumitru Vienescu.

”Trebuie să vedem ce facem cu personalul angajat în perioada stării de alertă pentru Compartimentul Covid. Este vorba de aproximativ 100 de persoane cărora nu le pot fi desfăcute contractele până la încetarea stării de alertă. O să facem o analiză împreună cu cei de la DSP, o să cerem și un punct de vedere de la Ministerul Sănătății, să vedem dacă îi putem distribui în secțiile unde bolnavii încep să vină în număr mare și unde e nevoie de personal”, a mai spus Vienescu.

Nimeni nu știe dacă o sa mai vină sau nu un val al pandemiei, astfel că nici deciziile nu sunt clare.

Vizualizări: 2,669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: