Nou foraj de apă într-o comună din Gorj

Autoritățile locale din comuna gorjeană Bălănești au achiziționat de la localnici un teren pentru realizarea unui parc fotovoltaic. Tot aici va fi forat și un puț pentru susținerea sistemului de alimentare cu apă în perioadele secetoase de vară.

Terenul achiziționat de autoritățile locale din comuna Bălănești are o suprafață de 6.600 mp și a fost plătit cu 33.000 de lei. Pe acest teren va fi forat un puț de adâncime și se încearcă obținerea unei finanțări pentru realizarea unui parc fotovoltaic.

”Am achiziționat acest teren, pentru că noi nu aveam în patrimoniu suprafețe de teren și avem nevoie pentru forarea unui puț de adâncime, asta pentru că, în perioadele secetoase, avem probleme cu alimentarea cu apă a gospodăriilor din comună. Avem două foraje care nu fac față și este nevoie de altul”, a precizat Ovidiu Pungan, primarul din comuna Bălănești.

Primăria caută surse de finanțare. „Investiția o facem în principiu cu bani de la bugetul local, dacă nu o să identificăm nicio sursă de finanțare. Tot pe acest teren noi ne-am propus să facem și un parc de panouri fotovoltaice, iar pentru asta așteptăm finalizarea ghidurilor ca să putem depunem un proiect“, a mai spus primarul din Bălănești.

Vizualizări: 2,286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: