Motru: Vor să majoreze tarifele la gunoi începând cu 1 iunie

Vești proaste pentru motreni vin de la Direcția Publică Motru, care solicită primăriei majorarea tarifelor la gunoiul menajer. Conducerea direcției susține că se impune modificarea de urgență a tarifelor practicate chiar cu 1 iunie, în caz contrar societatea nu va mai putea să-și desfășoare activitatea în bune condiții.

Direcția Publică Motru a înaintat primăriei propunerea de modificare a tarifelor practicate pentru serviciul de colectare, sortare, transfer, depozitare și transportul deșeurilor, pentru că sunt aceleași din 2019, iar cheltuielile pentru transportul la groapă au crescut, odată cu închiderea depozitului de la Târgu-Jiu.

Edilul din Motru nu vede cu ochi buni această majorarea a tarifelor, mai ales că nicio localitate din Gorj nu a luat încă această decizie care să-i împovăreze și mai mult pe cetățeni. ”Cei de la Direcția Publică Motru vor să dublăm costurile pentru gunoiul menajer, ceea ce mi se pare mult în situația de față. Îmi cer să procedez de urgență la inițierea unui proiect de hotărâre în regim de urgență prin care să fie aprobate noile tarife mai mari cu aproape 50%, care să fie practicate cu 1.06.2021. Îmi mai spun că, dacă nu se întâmplă acest lucru, Direcția nu-și mai poate desfășura activitatea în bune condiții și că cel mai probabil nu va mai fi ridicat gunoiul, ceea ce ar aduce un disconfort cetățenilor și ar prejudicia imaginea municipiului”, a declarat Cosmin Morega.

Primarul din Motru critică dur noua conducere a Direcției Publice Motru. ”Într-o singură săptămână, domnul Daniel Matei pus de fostul primar Gigel Jianu din partea AGA și de patru domni pensionari afiliați politic din Consiliul de Administrație, a avut două mari realizări. Vrea să dubleze prețul gunoiului și să eutanasieze câini. Cele două propuneri sunt „lăudabile“, ce aș putea să mai spun. Atât se poate la Direcția Publică Motru”, a concluzionat primarul.

Vizualizări: 1,375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: