Situație tot mai complicată. Primar: Va fi un dezastru social

Situația Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru este din ce în ce mai critică. Societatea nu a reușit să cumpere certificatele de carbon necesare, iar datoriile sunt uriașe. Primarul din Motru, Cosmin Morega, spune că nu au fost cumpărate circa 300 de certificate, dintr-un total de peste 47.000.

Edilul spune că cei care vor avea de suferit sunt cetățenii, mai ales că de această societate depind multe locuințe, societăți comerciale și instituții. Morega spune că vinovații ar trebui să răspundă pentru situația în care a ajuns acum UATAA. Societatea are de plată circa 5 milioane de euro.

”Cei care au greșit ar trebui să răspundă pentru asta. Riscăm să se suspende autorizația de mediu. Cei care au condus de atâția ani vor trebui să răspundă. De ce nu s-au achiziționat acele certificate până acum? Au fost cheltuiți banii. Acum un certificat este peste 40 de euro. Și în anii trecuți certificatele au fost achiziționate pe ultima sută de metri. Nu este normal. Eu am făcut tot ce este posibil, toți spuneau că ne ajută, însă nimeni nu a făcut nimic. Am ajuns exact unde am bănuit. Această societate are de plată 5 milioane de euro”, a spus primarul.

Morega mai afirmă faptul că, dacă situația nu se va remedia, există riscul să asistăm la un dezastru social și de sănătate: ”Există riscul să se producă un dezastru social, de sănătate și economic. Sunt peste 4000 de apartamente, școli și alte instituții care vor avea de suferit. Nu știu ce o să se întâmple".  

Edilul a mai anunțat că este în desfășurare și o licitație în valoare de peste 30 de milioane de lei, fiind vorba despre reabilitarea unui cazan și a unor căi de acces. UATAA Motru se află încă în insolvență.

Vizualizări: 5,311

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: