Centru medical într-o comună din Gorj

Autoritățile locale din comuna gorjeană Câlnic investesc în sănătate. Un nou dispensar medical și un centru de permanență vor fi inaugurate în câteva luni. Vorbim de o investiție de aproximativ 2.000.000 de lei realizată prin PNDL.

Lucrările la clădirea în care va funcționa dispensarul medical, un cabinet stomatologic, dar și centrul de permanență au început încă din anul 2019. Din păcate, din cauza pandemiei au stagnat o perioadă, însă au fot reluate în toamna anului trecut.

Autoritățile locale din comuna Câlnic anunță că investiția este realizată în proporție de 80%. ”Investiția este de aproximativ 2.000.000 de lei și constă într-o clădire nouă, construită de la zero, unde se va muta dispensarul comunal, dar și centrul de permanență. Aici va mai funcționa și un cabinet stomatologic, dar și centrul de permanență. Lucrările puteau fi gata chiar din toamna anului trecut, dar din cauza pandemiei au fost întârziate. Cel mai probabil lucrările vor fi gata în scurt timp, iar din această vară noua locație va deveni funcțională”, anunță Dumitru Vulpe, primarul din Câlnic.

Cabinetele și centrul vor fi dotate cu tot ce este necesar pentru desfășurarea actului medical în condiții bune.

De precizat este faptul că în comuna Câlnic funcționează de 7 ani un centru de permanență care asigură asistență medicală 24 de ore din 24.

Vizualizări: 2,776

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: