Modul de ”colaborare” în CEO: procese între companie și directori

Model de conducere recent împământenit la CE Oltenia: procese sau contestații între persoane din conducerea companiei. În aceste situații, se ridică un mare semn de întrebare cu privire la capacitatea acestora de a gestiona perioada grea din companie, focusul lor pe dezvoltare și crearea unei atmosfere de lucru orientată spre soluții și creștere.


Sunt procese și contestații între Complexul Energetic Oltenia și membri ai echipei de conducere. După procesul de simulare a recrutării Directoratului au fost depuse mai multe contestații, plângeri penale și urmează chiar și procese în instanță, mai ales că actuala conducere trage de timp în a se pronunța pe acest subiect. 


Reamintim că trei actuali directori au fost desemnați să facă parte din conducere și în următorii ani, trei din 35 de candidați, unii cu o mai mare experiență în companie. Sunt probleme de legalitate a implementării procesului de recrutare, dat fiind că semnatarii contractului, adică angajatorii, au devenit apoi selectați.

Pandurul a cerut puncte de vedere pe subiect la CE Oltenia și la firma de recrutare ARC Consulting SRL, însă până în acest moment nu am primit niciun răspuns. 


De asemenea, la rându-i, CE Oltenia a dat în judecată foști și actuali directori, printre aceștia numărându-se și Laurențiu Ciurel, recent numit la conducerea termocentralei Rovinari. După persoanele pârâte în acest proces pare că este vorba despre sume de bani pe care CEO le-ar vrea recuperate după dosarul ”Șova și Asociații”, în care directorii au fost achitați.

Pentru ca totul să fie și mai încurcat, Laurențiu Ciurel, directorul de la Rovinari, a înregistrat o cerere de chemare în judecată a CE Oltenia, obiectul procesului fiind ”pretenții”. Așadar, și acesta dorește să obțină bani de la CE Oltenia. 

Totul într-un context în care încep negocierile unui contract colectiv de muncă, investițiile în parcurile fotovoltaice și centralele pe gaz sunt în întârziere, iar activitatea, chiar și la acest nivel, este tot mai greu de susținut cu resursele umane și logistice existente. 

Vizualizări: 2,389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: