Ghițulescu și Bândea la raport: mai puțini actori, un manager pe afiș, o culă prăbușită și două socluri 

foto: Primăria Târgu Jiu este instituția care îi evaluează pe cei doi directori

Directoarea Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu”, Mariana Ghițulescu, și directorul Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare ”Constantin Brâncuși”, Adrian Bândea, se pregătesc să fie evaluați de Primăria Târgu Jiu după primul an de mandat. Primarul Marcel Romanescu a semnat dispozițiile de intrare pe calendarul de evaluare a celor doi manageri pe anul 2023. 


După un an, la Teatrul ”Elvira Godeanu” sunt mai puțin cu 30% angajați, actori și specialiști în alte domenii, iar la Centrul ”Brâncuși” e liniște mormântală.


Mariana Ghițulescu a fost prezentă într-o emisiune la Radio Accent, unde a vorbit și despre primul an la conducerea instituției de cultură. La fel ca planul de management de la Centrul Brâncuși, și la teatru, programul în baza căruia a primit mandatul este în fapt, o evaluare pe zeci de pagini a activității fostului director Cosmin Brehuță, apoi înșiră un sondaj de opinie legat de consumul de cultură și abia apoi urmează câteva pagini cu strategia sa pentru următorii ani. 


Sunt și câteva greșeluțe în textul planul de management, unde notează strategii de marcheting (n.r.-marketing) sau scrie ”flaiere” în loc de cuvântul englezesc ”flyere”, care sunt materiale promoționale. Pentru acest plan a primit 8,90. 

Nu ar fi prima dată când sunt greșeli, unele fiind și pe pagina de Facebook a teatrului. Au fost afișe care au fost retrase deoarece erau cuvinte scrise greșit. 


Și Adrian Bândea de la Centrul ”Brâncuși” se referă, în planul său, foarte mult la mandatul fostului său șef. Totuși, propunerile sale sunt mai degrabă din zona de experiență de turist și informații despre Ansamblul Brâncuși, domeniu pe care Primăria îl subfinanțează și subevaluează, deoarece, în realitate, și directorul o ignoră.

Însă problema majoră rămâne cula din parcul central, în care a funcționat sediul Centrului Brâncuși, care se prăbușește în fiecare zi tot mai mult.

În alt parc, din apropiere de Muzeul Județean Gorj, tronează și azi două socluri goale, după ce au fost ridicate busturile Arethiei și Gheorghe Tătărescu și nici până azi nu au fost montate altele. 

Vizualizări: 2,621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: