”Doina Gorjului” - buget de 10 milioane de lei în 2024. Ce scrie în raportul managerului!

Raportul de activitate al managerului Ansamblului Profesionist ”Doina Gorjului”, Gheorghe Porumbel, pe perioada 2019-2023 este un eseu, o compunere scrisă cu talent scriitoricesc, însă fără o legătură cu managementul. Pentru eseul său, Porumbel a primit nota 9, 97 la evaluarea făcută de Consiliul Județean Gorj, finanțatorul ansamblului. Salariul managerului Ansamblului ”Doina Gorjului” este de 12.300 de lei.

Pandurul a încercat să-l contacteze pe directorul Gheorghe Porumbel pentru un punct de vedere însă nu a fost de găsit.

Gheorghe Porumbel este director la Ansamblului Profesionist ”Doina Gorjului” din februarie 2004. Aniversează curând 20 de ani de când este director. Recent, el a fost evaluat și a primit nota 9.97. 

Planul de management din perioada 2019-2023 este similar cu cel depus pentru 2024. Sunt diferite sumele cu care este finanțat ansamblul folcloric și faptul că în timp au dispărut multe persoane recunoscute în domeniu. 

În 2022, Ansamblul a primit de la CJ Gorj 9, 1 milioane de lei: cheltuieli de personal 8, 7 milioane lei și venituri obținute prin activitatea proprie în valoare de 422 de mii de lei. În 2024, bugetul crește și ajunge 10 milioane de lei.

În prezent ,,Doina Gorjului" are 75 de posturi, cărora li se adaugă și colaboratori, permanenți sau ocazionali și șase posturi de conducere.

În raportul său, directorul Porumbel critică faptul că presa nu scrie articole despre ansamblu: ”Având in vedere aprecierile, aproape unanime, la adresa activității ”Doinei Gorjului", cat și aplombul cu care este primit ansamblul la toate reprezentațiile sale, firesc ar fi ca toate aceste publicații să scrie cuvinte frumoase despre artiștii ansamblului și, in general, despre întreg personalul, care își fac datoria cu dăruire și profesionalism, dar nu întotdeauna se întâmplă astfel”. 

Nu este clară componența ansamblului, din punctul de vedere al soliștilor, dirijorilor, etc, însă în timp, ”Doina Gorjului” organizează și un festival de... rock. Transalpina Rock Fest.

În 2023 au fost multe modificări în componența ansamblului. 

S-a întors la muncă solista Olguța Berbec, a ieșit la pensie Elena Bălțoiu- solist balet, Olga Tiu -inspector de specialitate și-a dat demisia, Vasile Cucu Enoiu Muscurici – instrumentist s-a pensionat. A fost făcută și o angajare, însă nu pe posturile lăsate libere, ci inspector de specialitate, funcție ocupată de Ana Maria Cristina Rovența.

La reușite sunt trecute și participări la emisiuni la televiziunea publică. 

Finalul raportului de activitate pentru care Porumbel a luat 9.97 este similar cu cel depus pentru perioada 2019-2023. 

Extras raport 2019-2024

Extras raport 2024, pentru care a primit 9, 97

Vizualizări: 3,258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: