Nu e dispus să facă niciun compromis: De-asta s-a inventat Instituția Prefecturii

Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, nu are de gând să renunțe la controalele pe care le are în plan la Consiliul Județean sau alte primării din județ. Spune că are foarte multe petiții și sesizări de la cetățeni și nu are ce răspuns să le dea dacă nu cere explicații mai departe. Iulian Popescu mai adaugă și faptul că sunt suspiciuni că nu e respectată legea când sunt organizate ședințele de CJ, cum sunt transmise hotărârile și cum sunt puse în aplicare. “Domnul Cosmin Popescu și gașca lui de la Consiliul Județean va trebui să înțeleagă că trebuie, este obligat să respecte legea”, a transmis prefectul.

Controlorii trimiși de prefect la Consiliul Județean să facă verificări s-au trezit cu ușa în nas. „E un dispreț pe care l-au luat la nivel personal. Cum să fie ținuți la uși? Chiar au fost foarte ofensați. E un lucru care le știrbește profesionalismul. E ceva fără precedent”, a declarat prefectul Iulian Popescu.

În continuare, prefectul subliniază cu tărie că verificările sunt perfect legale la Consiliul Județean. A fost aplicată o amendă de 5.000 de lei, pe care instituția sancționată a contestat-o deja. „Domnul Cosmin Popescu și gașca lui de la Consiliul Județean va trebui să înțeleagă că trebuie, este obligat să respecte legea. Altfel, va suporta rigorile legii. Analizez și momentul oportun în care voi face și plângere penală pentru abuz în serviu. Dacă trebuie să dau zilnic o amendă, o aplic zilnic”, a spus prefectul Iulian Popescu.

„E o acțiune profund legală a unei instituții a statului de a verifica o instituție a statului. Trăim într-un stat de drept sau măcar așa dorim. Nu instituțiile fac ce vor între ele. De-asta s-a inventat instituția Prefecturii, care e o instituție eminamente de control și care trebuie să garanteze respectarea legii și a Constituției la nivelul județului Gorj. Cum să garantez, cum să-mi asum eu, cum să merg pe stradă să vorbesc cu cetățenii dacă nu știu despre ce e vorba?”, a răbufnit prefectul într-o emisiune la TV Sud.

Iulian Popescu a mai transmis și că sunt multe probleme semnalate la Consiliul Județean și din acest motiv vrea să facă lumină în documente. „Sunt foarte multe aspecte care nu sunt în regulă în organizarea ședințelor de CJ, cum sunt transmise și puse în aplicare. Trebuie să existe niște răspunsuri pentru anumite petiții și sesizări pe care le am și eu. Legat de echipa care a fost trimisă în această misiune, sunt oameni în care am cea mai mare încredere în Prefectură. Mi-am dorit să aduc un strop de normalitate în județul Gorj”, a mai spus prefectul județului Gorj.

Vizualizări: 2,627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: