MAI confirmă faptul că acțiunea de control la CJ Gorj este legală

Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, va trimite mâine Corpul de control al prefectului la Consiliul Județean. Reprezentantul guvernului în teritoriu a primit o o adresă din partea MAI, care atestă faptul că acțiunea de control solicitată este legală.

”Se împlinesc trei săptămâni de când controlul legal si legitim din partea prefectului județului Gorj către Consiliul Județean Gorj este tergiversat de către președintele CJ, Cosmin Popescu. Știm foarte bine că în această perioadă foarte multe voci au sărit să mă atace că fac un lucru ilegal, așa ziși juriști cu carnet de partid roșu și-au asumat în fața cetățenilor că ar fi deținătorii adevărului absolut. Ieri, Ministerul Afacerilor Interne și Corpul de control al primului ministru răspund printr-o adresă comună, în urma corespondenței pe care CJ Gorj a inițiat-o și la care și noi, Instituția Prefectului județului Gorj am răspuns. Așa cum spunem, administrația centrală a venit să facă lumină în această polemică fără sens”, a transmis Iulian Popescu, în cadrul unei conferințe de presă.

”Această adresă din partea administrației centralei este absolut categorică, nelăsând urmă de suspiciune și nici macar o umbră de lipsă de legalitate și de normalitate în acest control dispus deja de trei săptămâni”, a mai spus prefectul.

De câteva săptămâni, președintele CJ Gorj a refuzat controlul emis de Prefectură, susținând că ce a dispus prefectul nu respectă temeiul legal. Cosmin Popescu a contestat în judecată atât sancțiunea primită pe persoană fizică, cât și ordinul de control emis de Instituția Prefectului. 

”Această adresă va fi trimisă în ambele dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată și totodată am solicitat deja strămutarea acestor procese, pentru că atunci când discutăm de două instituții majore ale administrației județene, discutăm de Consiliul Județean Gorj și de Instituția Prefectului Județului Gorj, pentru o evaluare juridică imparțială este absolut firesc să fie judecat în alt județ. Există subiectivism atâta timp cât foarte mulți judecători din Tribunalul Gorj au soți, soții, angajate în Consiliul Județean Gorj. Așteptăm și în acest aspect pronunțarea Curții de Apel Craiova, pentru a stabili dacă și unde se vor strămuta aceste procese”, a mai spus Iulian Popescu.

Între timp, CJ Gorj a reacționat printr-un comunicat de presă în care susține contrariul.

În general, șeful CJ Gorj se referă la sancțiunea contravențională pe care Prefectura i-a aplicat-o după ce a refuzat controlul. 

Culmea, președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, înțelege din adresă că nu poate fi efectuat controlul. ”Se poate constata cu ușurință că Prefectul nu are dreptul de a efectua un control general al activității administrației publice locale, după cum urmărește prin emiterea Ordinului, răspunsul Ministerului Afacerilor Interne fiind concludent și lipsit de echivoc în acest sens”, se arată în comunicat.

Vizualizări: 4,431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: