CJ Gorj refuză, din nou, verificările Prefecturii. ”Este tot mai clar că se întâmplă lucruri necurate la CJ Gorj”

Consiliul Județean Gorj a refuzat, din nou, verificările ce urmau să fie efectuate de Corpul de control al Instituției Prefectului Județului Gorj. Prefectul Iulian Popescu anunță că va face demersurile necesare, mai departe, pentru ca acest control să se realizeze.

”Astăzi, după ce ieri am anunțat că avem punctul de vedere al Guvernului României și așteptam ca măcar în al doisprezecelea ceas acești oameni să înțeleagă că respectarea legii nu este o opțiune în România, este o obligație, am dispus Corpului de control să meargă la Consiliul Județean pentru a continua controlul, așa cum s-a transmis în adrese scrise. Deși CJ Gorj a primit răspunsul Ministerului Afacerilor Interne și al Corpului de control al primului ministru, înțeleg de la colegii de control că au venit înapoi și mi-au transmis că au fost primiți la o discuție care a durat câteva zeci de minute, în care li s-a transmis că nu li se va accepta acest control”, spune Iulian Popescu.

Prefectul susține că președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, încearcă să găsească orice interpretare împotriva legii și că refuzul său reprezintă lipsa de transparență: ”Este din ce în ce mai clar pentru toată lumea că în Consiliul Județean se întâmplă lucruri necurate. Dacă după atâtea timp, au trecut mai bine de trei săptămâni, Consiliul Județean refuză un control absolut normal, absolut legitim, e clar că e ceva de ascuns. Vă garantez că acest control se va îndeplini, se va face cu sau fără voia președintele președintelui Consiliului Județean, vom trece la toate căile juridice pe care le avem la dispoziție și vom continua să acționăm cum legislația ne permite, cum normativele Ministerului Afacerilor Interne o spun”.

Adresa trimisă de către MAI explică faptul că verificările Corpului de control respectă temeiul legal: ”Ne jucăm. Suntem la Consiliul Județean sau suntem în tabăra de copii de 10 ani? Spune clar în adresă: au fost respectate condițiile legale. Nu putem să ne jucăm cu o hârtie oficială”, a adăugat Iulian Popescu.

Vizualizări: 2,162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: