Garda de Mediu Gorj anunță că a efectuat controale pentru menținerea calității aerului

Garda de Mediu Gorj anunță că în perioada 09.01-19.01.2024 a efectuat, împreună cu reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Gorj și ai Consiliului Județean Gorj, controale la nivelul tuturor factorilor responsabili cu menținerea calității aerului în județ.


Comisarii spun că au fost evaluate toate măsurile cuprinse în Planul de menținere a calității aerului pentru județul Gorj și au fost identificate noi măsuri care vor fi implementate în perioada următoare.


”Conform prevederilor Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, responsabilitatea îndeplinirii măsurilor cuprinse în Planul de menținerea a calității aerului revine primarilor localităților, astfel încât nivelul fiecărui poluant să se păstreze sub ținta stabilită de lege”, transmite Garda de Mediu Gorj.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla la Târgu Jiu în perioada următoare, ținând cont de faptul că în sezonul cald, în unele zone din municipu, aerul devine irespirabil din pricina mirosului degajat de groapa de gunoi.

Vizualizări: 945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: