Mitingul PSD n-a avut nici jumătate din cei 10.000 de protestatari!

Filiala județeană a PSD Gorj a bifat aseară în centrul municipiului mitingul pentru menținerea sediului Complexului Energetic Oltenia la Târgu Jiu, organizația nereușind să aducă în stradă nici jumătate din numărul inițial al participanților anunțați. Șefii filialei vorbeau de 10.000 de persoane, dar puțin peste 3000, cu indulgență spre 4000, poate fi estimat numărul celor care au venit din diferite colțuri ale județului ca să susțină o idee, așa cum au procedat săptămâna trecută și liberalii lui Tudor Barbu și Dan Vâlceanu.

 La fel ca și la mitingul de săptămâna trecută al PNL Gorj, aprobarea obținută de organizatori presupunea desfășurarea protestului între orele 17.00 și 19.00, dar ambele proteste s-au încheiat mult mai devreme, în jurul orei 18.00. Organizatorii și-au epuizat repede discursurile, chiar dacă aseară a urcat pe platforma din Piața Prefecturii și primarul de la Târgu Cărbunești, Mihai Viorel Mazilu, care a vorbit despre importanța menținerii sediului CEO în Gorj.  Din partea sindicatelor miniere doar Gabriel Căldărușe le-a vorbit protestatarilor despre dorința Ministerului Energiei de a muta sediul companiei în capitală, la microfon adresându-se mulțimii și câțiva dintre cei care au făcut greva foamei în fața sediului CEO și care au vorbit și la mitingul de săptămâna trecută al liberalilor.

 Mitingul PSD e „apolitic”

La mitingul de aseară mult mai prezente au fost sindicatele din sănătate, rolul de „gazdă” în organizarea mitingului revenindu-i lui Valentin Popa, șeful Sanitas Gorj. În mulțime au fost prezenți și Ion Călinoiu, dar și Florin Cârciumaru, împreună cu deputatul Mihai Weber. Aceștia nu au vorbit la microfon pentru a se adresa mulțimii pe motiv că nu au dorit să politizeze protestul, deși pentru toată lumea era clar că e o acțiune politică, atâta timp cât PSD Gorj, prin președintele său executiv Ion Călinoiu, și-a asumat public organizarea. Cei menționați au vorbit doar la microfoanele jurnaliștilor despre nevoia păstrării sediului CEO în Gorj, așa cum a făcut-o și liderul romilor, Nelu Pavel, convins și el că Gorjul va deveni o a doua Vale a Jiului dacă dispare mineritul.

La finalul protestului oamenii au fost rugați să aducă pe scările de la intrarea în Prefectură pancartele pe care le-au ținut în mână, unii dintre ei răbufnind direct și reproșându-le șefilor județului că nu le-au vorbit și lor. „Ne pare rău că venirăm aici. Reprezentanții care au organizat acest miting nu stau și ei în fața noastră să ne spună un cuvânt? Parlamentarii județului de ce nu ne spun ce amendamente au făcut ei pentru Gorj? Mi-e rușine că am venit aici, îmi pare rău”, s-a plâns unul dintre participanți, ulterior el având o discuție inclusiv cu Ion Călinoiu pe această temă. Un alt pensionar, venit de la Rovinari, se căina și el de mama focului că își cheltuise o parte din pensie pentru a veni la miting. „Nu mi-a plăcut deloc. Să știți că îmi pare rău că am plătit biletul la autobuz până aici că eu chiar am crezut că facem o acțiune puternică. Să nu ne vorbească nimeni de la județ nici nu mă gândeam. Altă dată nici nu mai vin. Și dacă mută sediul pe mine nu mai mă vedeți pe aici”, a spus rovinăreanul înainte de a pleca în oraș pentru a-și căuta autobuzul care să îl ducă acasă.

 Juriștii, speranța lui Ciurel

Și, pentru ca zâmbetul în colțul gurii să vă fie și mai mare, e bine să aflați și soluția pe care o propune fostul manager privat Laurențiu Ciurel pentru soarta sediului CE Oltenia. Prezent la miting și satisfăcut că piața striga doar „Jos Ciobotărică!”, fostul manager privat a confirmat că luni va fi luată în discuție mutarea sediului. Ciurel speră însă ca juriștii „din Gorj”, nu din CEO, pe care oricum nu i-a prea avut la suflet în perioada mandatului său, să folosească toate pârghiile pentru a bloca decizia respectivă, fostul manager preferând de-a lungul anilor să lucreze cu specialiștii caselor de avocatură decât, cu propriii angajați. „La ora aceasta încă a rămas în discuție pentru luni dimineața luarea unei decizii în AGA. După aceea mai rămâne soluția juridică. Poate și Gorjul ăsta a născut avocați și juriști care să poată măcar să întârzie, până când vor dispărea cumva domnii ăștia, să întârzie acest proces de mutarea a sediului prin contestarea în instanță a deciziei”, a spus Ciurel.

Galerie foto



Vizualizări: 2,393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: