Miruță: Calea Eroilor nu a fost înclusă în UNESCO

Radu Miruță, președintele USR Gorj, spune că Ansamblul Monumental Calea Eroilor din Targu Jiu nu a fost inclus in patrimoniul universal UNESCO.

Debutatul susține că operele marelui sculptor se află pe lista tentativă, iar rezultatul se va afla peste o luna jumatate.


”Sa te joci in campanie electorală cu astfel de știri mincinoase, așa cum a făcut-o PSD este:
- periculos pentru a irita membrii comisiei internaționale UNESCO ce urmează sa se întrunească intre 21-31 iulie la New Delhi, unde timp de 10 zile, prin vot, adopta o serie de decizii pentru care nimeni nu s-a ante-pronuntat;
- jignitor pentru noi, cetățenii acestui oraș, cărora in lipsa de alte realizări, încearcă sa ne servească prostind-ne cu ceva ce ne dorim sa se întâmple, ca si cum s-ar fi întâmplat deja. Dar nu s-a întâmplat si nu e doar ceva birocratic ce urmează sa se întâmple.
Ansamblul Monumental Calea Eroilor din Targa Jiu este pe lista tentativa UNSECO inca din 1991. In 2024 a fost renominalizat pentru lista World Heritage. Comitetul care decide se intilneste la New Dehli pe 21-31 iulie 2024 si nu este doar o procedura simplă de luare la cunoștiință. Timp de 10 zile se analizează dosare, se dezbate, se votează.
Deci, Calea Eroilor e inclusa pe lista tentativa, si va si inclusa sau nu ca world heritage site per se peste o luna jumatate.
Targu Jiul merita așa ceva de mult timp si in rugăciunile fiecăruia dintre noi trebuie sa fie aceasta dorința pana pe 31 iulie. Chiar si târziu, ar fi o veste extraordinara si încă o data doar genialitatea lui Brâncuși ne-ar pune pe o lista mondială. Doar ea, nimeni altcineva.
Afirmațiile clare ale liderilor PSD, cum ca Ansamblul "A fost deja inclus" sunt propoziții 100% false. Sunt dovezi de oameni mici, care încearcă prin manipulare sa mai stea pe un scaun cald din care nu fac nimic, încă 4 ani.
Domnilor de la PSD Gorj, măcar pe Brâncuși lăsați-l in pace! Singur ne ajuta chiar daca dvs din 1991 pana astăzi nu ați fost in stare. Ați rămas si acum tot cu Mihaela, dragostea mea! Minciuna aruncată in spațiul public v-a ținut de foame 5 zile. Dvs sperați sa va tina pana duminica seara, măcar.
P.S. Nu mai spun ca ati incurcat in minciuna Mumbai cu New Delhi...dar nu ne mai luam dintr-asta ca pt dvs sunt doua sate mici”, a scris Miruță pe Facebook.

Vizualizări: 1,149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: