Ministrul Muncii anunță reforme pentru „azilele groazei”: O nouă lege a asistenței sociale în pregătire

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona-Bucura Oprescu, a afirmat într-un interviu acordat postului de televiziune Digi24 că au fost luate măsuri de către Guvern pentru a aborda neregulile descoperite în cazul „azilelor groazei”, iar aceste acțiuni vor continua și în viitor. Ministrul a subliniat că reforma în sectorul asistenței sociale este o prioritate și că până la data de 31 august se va prezenta o nouă lege a asistenței sociale. Această lege va avea ca scop îmbunătățirea condițiilor de trai și protecție pentru persoanele vulnerabile din azile, asigurând astfel un tratament corect și decent pentru toți beneficiarii serviciilor sociale.

„Am tăiat în carne vie şi, acolo unde vom găsi nereguli, vom continua să facem lucrul acesta, dar având foarte mare grijă. Unu - ca de fiecare dată să punem interesul persoanei şi mă refer la beneficiar, la vârstnici înainte.  Doi - în toată această nebunie, să nu pierdem din vedere că sunt şi locuri în care astăzi îmi spuneau cei de la ANPIS, au fost aici, la un cămin, în Bucureşti, de bune practici, dar reforma reală vine din altă parte. Vine de la faptul că, la solicitarea premierului Ciolacu, până la 31 august vom veni cu o nouă lege a asistenţei sociale care îşi propune să vină cu noi standarde, care îşi propune ca atât acreditarea, cât şi licenţierea să nu poată fi făcută decât cu vizite în teren, cu vizită la faţa locului şi să nu mai avem licenţieri provizorii”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu. 

În urma controalelor desfăşurate la nivelul judeţului Gorj, au fost găsite centre sociale care funcţionau fără autorizaţie: unul în Ţicleni şi unul în Târgu Jiu, fiind relocate peste 30 de persoane vârstnice. De asemenea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, fiind identificate truse medicale neconforme, medicamente expirate, etc.

Vizualizări: 655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: