Sat de vacanță la poalele munților, în Gorj

Localitatea Polovragi, care e și stațiune turistică de interes local, are un viitor promițător. 88 de pensiuni sau case de vacanță vor fi construite în apropiere de Cheile Olteţului. Acolo va prinde contur satul de vacanță. 

Toate parcelele vor avea utilități. Sunt între 400 și 1.200 de metri pătrați. Interesul este deja mare pentru un loc de casă în zonă. S-au arătat interesați inclusiv oameni din alte județe să investească in turism la Polovragi.

"Va fi cel mai nou sat de vacanță din județ și din zona submontană. Vom avea ceva nou, unitar și fără excese de înălțime și de culoare sau de arhitectură. Va fi ceva unic în România, sunt sigur. Vom avea la final câteva sute de locuri de cazare realizate cu ajutorul concesionarilor. O pensiune este gata deja și pentru altele două sunt autorizații de construire. Numai case de vacanță și pensiuni vom avea acolo. Niciun fel de construcție cu altă destinație. Vrem să fie liniște, să avem cât mai mulți turiști. Nu va fi niciun hotel acolo de mari dimensiuni. Până acum avem terenuri concesionate de persoane din Dolj, Gorj, București, Constanța și din județe din Moldova”, a declarat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.

Cei care vor ridica aceste cabane au de respectat mai multe reguli când le vor proiecta și construi. A fost aprobată o singură culoare pentru fațade, respectiv alb și constructorii vor insista pe materiale precum lemnul și piatra. Acoperișul va fi maro sau roșu și va fi din șiță sau țiglă. Nivelul de înălțime al pensiunilor și al caselor de vacanță va fi de maximum 2 etaje și mansardă. Până în momentul de față au fost concesionate două treimi din terenuri. Prețul este unul atractiv, respectiv de 0,6 euro pe metru pătrat pe an, după cum a mai precizat primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

Vizualizări: 4,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: