Ministerul Energiei anunță că va iniţia act normativ pentru investiția de la Sadu

Ministerul Energiei va lansa în curând mai multe proiecte de reglementări cu scopul de a accelera investițiile în proiectele Hidroelectrica, conform unui comunicat oficial emis de minister. Sebastian Burduja, ministrul responsabil, a participat la o întâlnire la sediul central al companiei, alături de Borbely Karoly, directorul general al Hidroelectrica, Bogdan Nicolae Badea, directorul de dezvoltare, și Marius Negru, secretarul de stat responsabil de proiectele de investiții ale Hidroelectrica.


În cadrul întâlnirii de marți, s-au abordat direcțiile strategice și perspectivele proiectelor cheie în domeniul hidroenergiei din România, concentrându-se asupra accelerării proiectelor importante, inclusiv CHE Curtisoara, Amenajarea hidroenergetică Pașcani pe râul Siret, Amenajarea Bumbești-Jiu și Amenajarea hidroenergetică Răstolița.

”A doua întâlnire a vizat unul dintre subiectele cele mai complicate asumate în mandatul meu de ministru: proiectele hidrocentralelor executate în mare măsură, investiții începute în bună parte înainte de 1989. Echipa Hidroelectrica, împreună cu experții ministerului, este pe deplin angajată să facă progrese, după ani de blocaje. Am analizat fiecare proiect în parte, stabilind priorități pentru a maximiza eficiența și impactul fiecărei investiții, de la Pașcani la Răstolița și Bumbești-Jiu. Am asumat termene și am identificat punctele sensibile. Voi lăsa faptele să vorbească”, a scris Burduja și pe pagina de socializare.


Ministrul Energiei a subliniat că proiectele hidroenergetice nu reprezintă doar investiții în infrastructură, ci și în asigurarea unui viitor sigur și durabil pentru țară. El a afirmat că investițiile sunt o prioritate clară și că au fost stabilite obiective pentru extinderea portofoliului investițional al Hidroelectrica în domeniul energiei regenerabile. 

Vizualizări: 1,373

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: