Cum a rămas CEO cu depozitele goale
"CEO nu mai e ce era acum câțiva ani!" O spune liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, în contextul în care depozitele de cărbune ale companiei sunt aproape goale.
“Situația e consecință a ceea ce s-a făcut sau nu s-a făcut în ultimii 10 ani. Atât timp cât foarte multe perimetre au fost blocate, foarte greu e să le deblochezi și mai ales în criză de asta profundă, criză generată și de închiderea noastră, pentru că ăsta e programul, e program de reducere de capacități. Deci, nu e nimic nou, nu trebuie să surprindă pe nimeni. Plus că zona Rovinari e zona în care merg și au mers cam încontinuu două grupuri în linie, din alea trei, și un pic, cât merg în total în CEO. Normal ca acolo să se consume cel mai mult cărbune”, a spus liderul FNME.
Într-un interviu la Radio Infinit, Dumitru Pîrvulescu a mai adăugat că va mai fi nevoie de Complexul Oltenia și de acum înainte. „E un semn că CEO nu mai este ce era acum câțiva ani, pentru că nu e departe 2017, când CEO funcționa cu 3000 de megawați în bandă, dar, de atunci, am tot scăzut, până am ajuns la nivelul ăsta. Pe termen scurt, nu cred că se pot dispensa de minimul ăsta de energie pe care-l dă CEO, pentru că, deși, în România, există peste 4500 de megawați pe eolian și vreo 2000 pe solar, astea nu sunt energii sigure. Câteodată, avem excedent de energie, de multe ori, importăm, de multe ori, nu este suficient nici ce importăm și e nevoie și de energia asta pe cărbune. Părerea mea e că va mai fi nevoie de CEO câțiva ani buni”, a mai declarat Pîrvulescu, la Radio Infinit.