Probleme la cea mai mare termocentrală pe cărbune. Stocurile sunt aproape inexistente!

Se complică lucrurile la Complexul Energetic Oltenia. Stocurile de cărbune sunt insuficiente și unii sindicaliști atrag atenția că o așa situație e în premieră. Nu s-a mai întâmplat ca luna ianuarie să găsească depozitele de cărbune aproape goale. 

La Termocentrala Rovinari, cea mai mare și cea mai performantă termocentrală pe cărbune din România, sunt deja dificultăți cu asigurarea cărbunelui necesar pentru a funcționa cele două grupuri.

Constantin Mitrescu, liderul Sindicatului Energia Rovinari, a declarat la Radio Infinit că stocurile de cărbune sunt aproape inexistente.

“Nu se livrează cărbune din carierele aferente Termocentralei Rovinari. Nu erau decât vreo 14-15 mii de tone ieri. Cu două grupuri, se consumă cam 17-18 mii de tone la 24 de ore. Nu e cărbune nici în partea de nord, la Tismana I și II, nici la Roșia, Peșteana, în sud. Cu ce se alimentează zilnic, cu ce se livrează, pot rezista două grupuri acolo, cât o mai rezista”, a declarat Constantin Mitrescu.

Aceeași situație e și la Cariera Roșia. Asta în ciuda afirmațiilor optimiste ale unor șefi din Complexul Energetic Oltenia, care au anunțat că lucrurile nu sunt chiar atât de grave cum se plâng liderii de sindicat. 

Vizualizări: 3,275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: