Amenzi de aproape un milion de lei după comandamentul de iarnă al ANPC în Gorj

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au transmis raportul final după comandamentul de iarnă. Au fost verificate în tot județul Gorj peste 70 de operatori economici. Neregulile au fost taxate dur. Amenzile scrise de ANPC au fost de aproape un milion de lei.

După verificări, au fost date 27 de decizii de oprire temporară a serviciilor. 21 de unități au fost redeschise la scurt timp după ce au intrat în legalitate.

Aproximativ cinci tone de produse alimentare au fost retrase de la comercializare pentru că erau expirate sau nu aveau documente de proveniență ori erau depozitate în spații improprii.

În continuare, la ora actuală, șase operatori economici sunt închiși. Trei sunt în Rânca, doi în Novaci și unul în Târgu Jiu.

Au fost verificate brutării, restaurante, pensiuni, hoteluri, supermarketuri, carmangerii. Sancțiunile date de ANPC sunt de aproape 900 de mii de lei. 

În raportul oficial, comisarii au explicat, pe larg, principalele nereguli descoperite aici: spații de producție improprii unde au fost identificate produse din carne, patiserie-cofetărie neconfome; utilizarea în prestarea serviciilor a unor materii prime cu data limită de consum depășită, fără elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora, nerespectare condiții de păstrare-depozitare, schimbarea stării termice a produselor alimentare; lipsa verificării metrologice a mijlocului de măsurare; condiții igienico-sanitare precare în blocul alimentar: ustensile neprofesionale, tavan, paviment și pereți neigienizați, suprafețe de lucru deteriorate, spații și camera frigorifice și congelator nefuncționale corespunzător; depozitarea produselor direct pe paviment; folosirea unor prosoape uzate, a unor saltele și lenjerii neigienizate, pătate, cu fire de păr ori lipsa autorizațiilor necesare desfășurării activității specifice.

Vizualizări: 1,261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: