Sindicalist din minerit: După alegeri, vine dezastrul

Complexul Energetic Oltenia pare să aibă soarta pecetluită. Se vede în depozitele de cărbune aproape goale și în consumul mai mic de energie, dar liderii de sindicat spun că adevăratul dezastru va veni după alegeri pentru că până atunci va mai tot curge lapte și miere. 

Sindicalistul Nicu Bunoaica, din zona Motru, spune că nu are mari așteptări la negocierile din acest an. Nu e prea optimist. Dimpotrivă. El crede că minerii s-ar putea trezi cu venituri mai mici din primăvară încolo.

“Nu mai interesează pe nimeni de Complexul Energetic Oltenia. Este vorba numai de perioada asta până la alegeri, apoi va veni dezastrul, adică lichidarea Complexului Oltenia și trimiterea oamenilor la plimbare. Au renunțat și la angajările de pe acest an. Și-așa erau angajări de zilieri. Sunt 9000 de salariați, cărbune zero, energie zero și ne întrebăm și noi de unde iau bani”, a declarat Nicu Bunoaica, la Radio Infinit. 

Bunoaica adaugă că o mare vină pentru prăbușirea mineritului o au și liderii de sindicat. Unii îi reprezintă pe salariații companiei doar cu numele. „Compania asta va fi, cum zicea Virgil Popescu, scoateți din vocabularul limbii române cuvântul cărbune. E ireversibil acest lucru! Negocierile vor aduce tăieri de salarii și de prime. Liderii trădători nu au tras niciun glonț. Au făcut numai rău Complexului Oltenia. Se închide și toată lumea știe asta. Liderii nu negociază nimic că nu au nimic pentru oameni. Negociază închiderea. Sunt niște oameni fără minte”, a mai spus Bunoaica.

Vizualizări: 3,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: