Mesajul unui consilier județean la final de mandat

Mihai Olaru a depus, miercuri, jurământul de consilier local în Baia de Fier. A fost ultima zi din mandatul de consilier județean și mărturisește că a petrecut-o între-un birou al Aparegio, încercând să găsească soluții pentru problema apei din Baia de Fier, problemă care trenează de câțiva ani și căreia nicio autoritate nu-i găsește rezolvare. 

Primele ore ca ales local în Baia de Fier le-a petrecut prin sat, cu un expert angajat să inspecteze rețeaua de apă, lucrare care se face tot la presiunea oamenilor din comună care refuză să plătească apa la preț de apă potabilă și acuză că aceasta nu e bună de băut. Unde mai pui că aproape toată vara, oamenii au avut apă la robinete doar câteva ore pe zi.

Mihai Olaru a vorbit despre mandatul de consilier județean ce tocmai l-a încheiat: “Am intrat în Consiliul Județean Gorj cu zero experiență politică, dar cu un entuziasm imens și dorința de a face o schimbare reală pentru comunitatea pe care o reprezint. Fiecare zi din acest mandat a fost o ocazie de învățare și de implicare totală. Am pus pasiune și energie în toate acțiunile mele, tocmai pentru că am simțit responsabilitatea față de cei care m-au ales.

Mă bucur enorm că, pe parcursul mandatului meu, chiar și cei mai sceptici colegi consilieri, care inițial au votat împotriva unor proiecte pe care le-am susținut, și-au schimbat opinia când au văzut rezultatele. Această schimbare de atitudine este pentru mine o confirmare că, atunci când muncești cu perseverență și cu scopuri clare, poți crea un precedent important: acela că se poate. 

Sunt mândru că am reușit să pun o cărămidă în construcția unei administrații care demonstrează că, în locul mentalității „nu putem schimba nimic”, putem să credem în „uite că se poate, dacă ești suficient de perseverent”. Acesta este doar începutul, și sper ca astfel de inițiative să continue să inspire și să schimbe modul în care privim administrația locală. Deși nu mai fac parte din Consiliul Județean Gorj, voi fi acolo de fiecare dată când oamenii pe care-i reprezint au nevoie să aducă în atenția autorităților ce nu funcționează sau ce trebuie îmbunătățit. Așa cum voi fi la ușa oricărei instituții din Gorj, care există pentru a oferi servicii publice de calitate cetățenilor. Mi-am început în forță mandatul de consilier la Baia de Fier și îmi propun să continui cu aceeași energie”, a transmis Mihai Olaru. 

Sute de oameni din Baia de Fier au refuzat să plătească facturile la apă și s-au trezit acum cu popriri pe conturi sau sechestru pe mașini. Ei acuză că apa nu e potabilă deși e facturată ca fiind bună de băut și că Aparegio nu a făcut investiții în zonă să asigure servicii de calitate localnicilor, iar facturile le-au primit fără a semna, în prealabil, și contracte.

Galerie foto


Vizualizări: 1,294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: